вівторок, 7 жовтня 2014 р.

Бібліотека- для тебе, бібліотека- для всіх

У своє професійне свято - Всеукраїнський День бібліотек, всі відділи Дніпропетровської обласної універсальної наукової бібліотеки ім.Первоучителів слов’янських Кирила і Мефодія радо зустрічали всіх гостей та своїх постійних користувачів. 

Бібліотека завжди готова розповісти про свої послуги, проекти та цікаві ідеї. А у цей день – особливо і з великим задоволенням! 

Отже, для кожного бажаючого, відкрились двері у світ інформації завдяки Дню відкритих дверей та екскурсії «Бібліотека для тебе, бібліотека для всіх». Всі хто завітав не були розчаровані, адже не тільки дізнались щось нове з історії та про ресурси найстарішої культурної установи краю, якій виповнилось цього року 180 років, але й відвідали ті відділи, що зазвичай закриті для користувачів.

Так, у відділі комплектування фондів можна було дізнатися про шлях книг та періодики до бібліотеки. А у відділі наукового опрацювання документів та організації каталогів кожен відвідувач повідав про шлях книги до читача. У відділі читальних залів розгорнулась неймовірна інсталяція «Відкритий світ ідей – бібліотека». Крім того бібліотекарі відділу цього дня відправилися до навчально-виховного комплексу №106 з виїзною інтерактивною годиною «Квіткова феєрія в бібліотеці».

Бібліотекарі відділів документів з питань мистецтв та патентно-технічної літератури провели акцію вручення святкового читацького квитка «Усі дороги ведуть до бібліотеки». Своїх найактивніших читачів визначили у відділах зберігання основного фонду, патентно-технічної літератури та у відділі абонементу. А працівники відділу документів з питань мистецтва, працівники відділу патентно-технічної літератури та краєзнавчого відділу відвідали людей похилого віку, людей з обмеженими можливостями та подарували їм книги.

Велику зацікавленість у користувачів викликали акції, які діяли по всій бібліотеці і були спрямовані на популяризацію читання, книги: «Подаруй книгу для учасників АТО»; «А ми читаємо»; «Читаємо на подвір`ї разом з перехожими».

До речі, у відділі патентно-технічної літератури було презентувано напрочуд цікавий книжковий калейдоскоп «Бібліотека і суспільство – єдині» у «Бібліотечній альтанці» (біля приміщення бібліотеки за адресою пр. К. Маркса, 18).

Саме у День бібліотек група студентів з Міжрегіонального вищого професійного училища з поліграфії та інформаційних технологій завітали до Дніпропетровської  обласної бібліотеки. Вони взяли участь у інформаційній акції «Бібліотечний пікнік», яку підготували бібліотекарі відділу наукової інформації і бібліографії. На додачу студенти ознайомились з бібліотечними ресурсами, поспілкувались за круглим столом з директором бібліотеки Надією Тітовою. На знак вдячності за чудові гостини, студенти зробили подарунок бібліотеці – свою мультимедійну презентацію про заходи, які проводились спільно з обласною бібліотекою. 

Як завжди насиченою, цікавою та водночас корисною було відвідування Інформаційно-ресурсного Центру «Вікно в Америку». Окрім участі у акції «А ми читаємо», яку організували працівники Центру, відвідувачі на згадку про візит змогли отримати яскраву інформаційну та рекламну продукцію на тему «Сучасна Бібліотека, яка вона?». Крім того бібліотекарі запропонували гостям відділу долучитись до інтерактивного спілкування «Читай! Формат не має значення» – популяризація читанок і електронних книг (Kindle, iPad), пограти настільні ігри для дітей і дорослих, що допомагають вивчати англійську мову («Монополія» та інші). На додачу до всього, кожен бажаючий зміг взяти участь у літературній вікторині для школярів «Казки народів світу», яку організували працівники відділу документів іноземними мовами.

По завершенню усіх заходів, бібліотечних гостин та екскурсій, варто сказати, що цьогорічній День бібліотек у Дніпропетровській обласній бібліотеці вийшов напрочуд цікавим та яскравий, інформаційно корисним та багатим на позитивні зустрічі, враження та емоції як для читачів та гостей бібліотеки, так і для самих бібліотекарів та працівників книгозбірні.

Юлія Зюлева
вчений секретар КЗК «Дніпропетровська обласна 
універсальна наукова бібліотека імені Первоучителів
 слов’янських Кирила і Мефодія»

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...