суботу, 4 жовтня 2014 р.

Всі дороги ведуть у Хмельницьку обласну бібліотеку для дітей!

У Хмельницькій обласній бібліотеці для дітей імені Т.Г.Шевченка 30 вересня з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек пройшли цікаві заходи під девізом “Бібліотека територія єдності”.

Розпочалося свято яскравим флеш-мобом “Я люблю бібліотеку”. Дружною бібліотечною родиною з прапорцями у руках учасники флеш-мобу крокували центром міста, вигукуючи привітання зі святом. Усім перехожим бібліотекарі роздавали рекламні листівки, календарики, розповідали про бібліотечні послуги та дарували прапорці.


Так як останнім часом набула популярності акція “Читай, формат не має значення”, то дуже відрадно, що й хмельниччани долучилися до подібного заходу. Так у сквері імені Шевченка, біля пам’ятника Великому Кобзарю учні ЗОШ № 6 декламували та виразно читали твори Тараса Григоровича, користуючись різними джерелами інформації – книгами, мобільними пристроями, планшетами. Звучання пророчої та завжди актуальної поезії, національний одяг учасників додали акції патріотизму та піднесеності.

В цей день бібліотеку відвідали не тільки школярі, а й студенти Хмельницької гуманінітарно-педагогічної академії – майбутні вихователі дитячих садків. Бібліотекарі організували для відвідувачів екскурсію по бібліотеці, познайомили з сучасними дитячими книгами та періодичними виданнями. Найцінніші книжкові надбання діти переглянули на виставці “Скарби нашої бібліотеки”.

Впродовж дня на відвідувачів чекали акції: “Всі дороги ведуть до бібліотеки”, “Подаруй книгу учасникам АТО”.

Родзинкою Дня бібліотек була акція “Сьогодні я – бібліотекар”. Бажаючі змогли більше дізналися про бібліотеку, а ткож спробувати себе у ролі сучасного бібліотекаря, щоб допомогти підібрати та видали книги своїм ровесникам.

А для поціновувачів цікавих ігор та змагань, у бібліотеці проходив квест “Таємничий лабіринт бібліотеки” та "Бібліотурне". У такий спосіб бібліотекарі намагалися відкрити для юних читачів незвідані простори Хмельницької обласної бібліотеки для дітей.

По завершенню Дня бібліотек як користувачі, так і бібліотекарі були сповнені піднесеним настроєм, хорошими враженнями та емоціями. 




Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...