четвер, 9 жовтня 2014 р.

Як миколаївчани та волиняни читали 30-го

Враховуючи національні та світові тенденції стану читання, Українська бібліотечна асоціація у 2013 році розпочала соціальний проект «Читай! Формат не має значення!». Метою проекту є популяризація вдумливого читання в будь-якому форматі: друкованому  чи електронному.

І дуже відрадно, що останнім часом багато українських бібліотек долучилися до однієї з ініціатив УБА - голосні читання на головних майданах міста.
Так 30 вересня у містах Луцьк та Миколаїв, в рамках святкування Всеукраїнського дня бібліотек, біля пам’ятників Тарасу Шевченку відбулася уже загальноукраїнська акція голосних читань віршів Кобзаря.

Під час акції вся бібліотечна спільнота Миколаєва та городяни голосними читаннями вшанували пам`ять великого митця та поета - Тараса Шевченка.

А в місті Луцьк, разом з бібліотечними працівниками, участь у заході взяли користувачі книгозбірень: студенти Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, учні Луцької гімназії №4 імені Модеста Левицького.

Було цікаво чути слова шевченкового «Заповіту» в місті Луцьк, які звучали із вуст найменшого учасника дійства - Марчука Владислава, якому в цей день виповнилося рівно 6 рочків. 

До заходу на Волині долучилися митці краю: члени Національної Спілки письменників України Ігор Ольшевський, Наталія Граніча. Власні рядки присвячені Тарасу Шевченку прочитав член НСПУ, заслужений діяч мистецт України Василь Гей.

Неповторну атмосферу українського національного духу створювали вишиванки, вдягнені в цей день бібліотекарями та жителями міст Луцька та Миколаєва.

Організатор проведення акції в Миколаєві та місті Луцьк стали Миколаївська обласна бібліотечна асоціація та Волинське обласне відділення УБА відповідно .

                                    


Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...