четвер, 25 листопада 2010 р.

А ТИ ЛІДЕР?


Хто, як не ти!
Надсилаємо останні сводки з батьківщини Гоголя та місця, де шведи показали, як швидко вони вміють бігати - 25-26 листопада у славетному мальовничому та, певно, одному з найукраїнськіших міст України проводиться семінар "Визначення репертуару нових бібліотечних послуг для місцевої громади і користувачів бібліотек" в рамках програми "Лідер бібліотечної справи", 2 етап, тренер - Олена Башун.



На першому семінарі в Кам'янці-Подільскому бібліотекарі з усіх регіонів країни, що були відібрані на конкурсній основі, розглядали питання вивчення потреб громад, бібліотечного менеджменту і, ну що ж, Веб 2.0 і трошки Веб 3.0 (ой, ой, боюся, зараз полетить каміння :))
На нинішньому семінарі (День 1) розглядалися технології здійснення аналізу місцевої громади, визначення реальних і потенційних користувачів бібліотеки, аналіз ресурсів бібліотек (реальних і бажаних) для надання якісних послуг. Не обійшли й тему Бібліотеки 2.0 та акцента на користувачі.

Лідери вони і є лідери - бібліотекарі активно брали участь в обговореннях, роботі в групах, ділилися інформацією про свої суспільно корисні проекти (надання послуг вразливим групам населення) і в один голос (Франківщина і Донбас!) заперечили, що бібліотекар - це непрестижна професія (треба зізнатися - особливо з огляду на нещодавнє підвищення рівня оплати).


Серед певних барєрів на шляху розвитку бібліотек самі бібліотекарі називали консерватизм; неповний робочий день, що не дозволяє реалізувати всі креативні проекти та - головне - питання кадрів! Хоча! Була зроблена термінологічно-концептуальна поправка - не КАДРИ як гвинтики великої машини, а ПЕРСОНАЛ - більше уваги до кожного окремого працівника. І головне - має бути ДРУЖНЄ ставлення до користувача з боку всіх співпробітників - від технічки до директора.

Ну що ж, про ентузіазм колег судіть самі - цитуємо:
"Бібліотекарі - за нами майбутнє! Ми - майбутнє нації!"

"Бібліотека - владі: ми живі і розвиваємося! Нас рятувати не треба!"

"Бібліотекарі зберігають найцінніше в людстві - інформацію, знання. Скоро бібліотечна справа стане найавторитетнішою з професій"
(що ж, в нашу постіндустріально-інформаційну еру з цим важко не погодитися)

"Коли ми повертаємося з семінарів, повні нових ідей, влада чекає нас зі страхом, а колеги з радістю!"

Окрім того, не можна не згадати несподівано позитивний ефект, напряму не повязаний з професійним розвитком, але від того не менш приємний - на семінарі зустрілися двоє колег, які не бачили одна одну тридять років після закінчення інституту. Ось така вам Санта-Барбара по-бібліомостівські! :) Ну що ж, а ми завжди раді!

На цій високій ноті завершиться опис першого дня семінару. Завтра нас також чекає дуже багато корисного/цікавого і, ну звісно ж, хвилюючий момент - культурна програма - прогулянка містом.


Хотіла було сказати, слідкуйте за нами на твіттері, але вчасно спохватилася :) Втім, все попереду! Як сказав би Андрій Малахов - не перемикайте!

6 коментарів:

  1. Ого! Шик, блеск, крррасота! :). Гарної вам прогулянки "найукраїнськішим" містом! Передавайте вітання Гоголю та полтавським галушкам

    ВідповістиВидалити
  2. Так, так, бібліотекарям, очевидно, семінар та галушки також прийшлись до смаку :)

    ВідповістиВидалити
  3. А змагання з боулінгу були? Чи ви цього разу підводним плаванням займалися? :)

    ВідповістиВидалити
  4. Цього разу одним з ключових моментів було фоткання в ложці з галушками! :)
    http://on.fb.me/fdGD7e

    ВідповістиВидалити
  5. Шкода, що мене не було, але добре, що чимало попереду))) Чекаємо усіх на семінарів Києві))))Моя камера без мене сумувала.

    Ваша paparazzi

    ВідповістиВидалити
  6. Хто ж це може бути? Втім, натяки на камеру досить прозорі :))

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...