вівторок, 26 березня 2013 р.

Майже "бібліотека" моєї мрії

Я трохи помрію, можна?... Такою, на мою думку, вибачте, мрію, хоча все-таки думку, адже це зовсім не далеко від реальності, має бути сучасна бібліотека: привітна, комфортна, повна цікавими "фішками", іграми,  чаєм-кавою, швидким і безкоштовним Інтернетом, цікавими ресурсами і спілкуванням, спілкуванням, спілкуванням! Одним словом, "третій простір" та й годі.







Наведені фото - зі Smart Cafe BiblioTECH, київського коворкінгу (відкритого простору), який ми відвідали з колегами взимку. Ось, де простір для бібліотечного дизайну і нових послуг, скажу вам. Ну не даремно ж він називається "бібліо-тек"!








Перегорніть сторінку, щоб побачити більше фото та цікавих функціонально-дизайнерських рішень























9 коментарів:

  1. Помріяти звичайно можна, навіть корисно!
    Але реалії!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Знаємо реалії, але ж є і певний рух, і позитивна динаміка по країні, і навіть поодинокі приклади гарних сучасних новозбудованих бібліотек. Тому цілком можна починати мріяти вже і про таке :)

      Видалити
  2. Можна тільки порадіти, що десь є така краса.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, звичайно! Знов-таки, думаю, за порадою можна звернутися до Вінницької обласної бібліотеки, яка розповідає, як в умовах невеликого бюджету зробити гарний бібліотечний дизайн. А з того, що одразу приходить в голову і є дуже простим, але привабливим, хотілося б згадати кошик для парасольок відвідувачів або "абонемент парасольок" та тематичні "літні" заставки на робочому столі бібліотечних комп'ютерів.

      Видалити
  3. Доки більшість бібліотекарів чекає на вказівки зверху - коворкінг центри займають свою нішу в просторі обслуговування і книгою теж) тут все покаже тільки час) а от бібліотекарям потрібно задуматись - чого молодь йде за пристойну плату у цей затишний центр і не йде до публічних бібліотек?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Оксано, тисну Вашу руку. Дуже мужнє і правильне запитання. Вважаю, що гарні та привітні бібліотеки - прямі конкуренти, в гарному сенсі, коворкінгам. І в мене виникає думка, що одна з основних причин - саме привітність до читачів (а вона нічого й не коштує в грошому еквіваленті!), а класні меблі та прибамбаси - вторинне і "додасться" до цього.

      Видалити
  4. Супер! Дуже сучасно!

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...