четвер, 23 червня 2011 р.

Літнє читання на робочому столі

Я вже писала, що просто приємно вражена кількістю заходів літнього читання та розваг, які пропонують наші бібліотеки - книжкові рандеву, Бібліотечна парасолька, літо з бібліотекою.. Якщо комусь цікаво, зайдіть на нашу сторінку у Facebook - там чимало лінків, відео. Я дійсно в захваті і подумалось, чи то я раніше про це не знала, чи дійсно бібліотеки цього літа стали більш активними. Так чи інакше, а я на одному блозі теж вичитала дуже непогану і дуже просту ідею - може, комусь знадобиться ;)

З метою показати, як багато людей зареєструвалося на програми літнього читання, і як щонедільно зростає їхня кількість, а також "підштовхнути" тих, хто ще вагався, Публічна бібліотека Топіка енд Шоні створила картинку, на якій відображається кількість зареєстрованих. Також на картинці міститься посилання на сайт, де можна зареєструватися summerfest.tscpl.org. (Ну, звичайно, в Америці система електронної реєстрації розвинена набагато більше, ніж у нас - поки :)

Ця картинка стала фоном на "робочому столі" всіх ком'пютерів громадського доступу (приблизно 187). Кожного тижня картинку міняють, щоб показати зростання числа зареєстрованих. Дуже просте рішення, що не потребує програмування.

Може, це й не спонукає дуже багато нових користувачів прийти на програму літнього читання, але це демонструє діяльність бібліотеки, містить компоненет ІТ і напевно привертає увагу.

Якщо у Вас були схожі ідеї або Ви впровадили щось подібне, дайте знати. Цікаво, а до чого ми ще можемо додуматись?

2 коментарі:

  1. Тематичні "літні" заставки на робочому столі - класна ідея! У нас бібліотеки справді можуть багато до чого додуматись, але лише одиниці з них читають і (тим більше) коментують блоги :(. Поки що :)

    ВідповістиВидалити
  2. Ага, а так хочеться побачити якісь прикольні заставочки національного виробництва... :)

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...