пʼятницю, 10 червня 2011 р.

Кримські спогади 2011

Вже добігає кінця бібліотечна конференція в Судаку. До речі, обіцяють викласти відео з секції про блоги сайті Російської асоціації електронних бібліотек.

Ну, а від нас ще декілька "штрихів до коду":
По-перше, як обіцяли, неофіційний ностальгічний гімн будь-якого зібрання на пострадянських теренах у виконанні Оргкомітету:




Враження учасників бібліомостівських майстер-класів (зокрема, подяка тренеру, менеджеру тренінгових центрів програми "Бібліоміст" Олені Башун).



Щодо доповідей на самій конференції ще пара слів про проект ЛІБНЕТ - Міністерство культури РФ вже прийняло проект "Основні напрями розвитку Загальноросійської інформаційно-бібліотечної комп'ютерної мережі ЛІБНЕТ на 2012-2020 рр.". А його головною метою є створення єдиної технології інформаційно-бібліотечного обслуговування населення, за допомогою якої кожен громадянин зможе отримати безкоштовний доступ (локальний або віддалений) до всіх документів, що зберігаються у будь-якій бібліотеці Росії, з врахуванням вимог чинного законодавства. І коли-то нам такого чекати на рідних теренах..

А ще - доповідь президента Російської шкільної бібліотечної асоцації Жукової Т.Д., зокрема акція "Росія - без жорстокості до дітей", серія чудових відеороликів на їхньому сайті, розділ "Библиотечный кинодворик". До речі, Асоціація також чимало працює з дітьми з вадами зору.
Це трохи кримьского колориту і пречудові маркетингові навички фахівця з бібліотеки ім. Рикова: бібліотекар пригостила мене кавою, запросила до відділу абонементу, де працює, показала виставку кримськотатарської літератури і символіки, журнали, навчила мене
пари слів - тепер знаю, що "ватан" - це Батьківщина і, звичайно, ми сфотографувалися на згадку. Скажу Вам чесно, "донська татарочка", як мене назвала бібліотекар була просто в захваті! Судак, вітання!

Ну, і, нарешті, також за висловленими бажаннями, фото з колегами по цеху :)


Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...