понеділок, 6 лютого 2023 р.

#Diplomacy became our second nature: про знаменитий швейцарський нейтралітет + трохи сирного фондю на десерт

"Швейцария! И пусть весь мир загнётся, но без нас"

Коли та як Швейцарія стала нейтральною? Провідні політичні фігури сучасності вважають, що країна зараз вже відходить від свого вікового нейтрального статусу. І я з ними, звісно, погоджуюся, хоча надто далеко цей процес поки ще не зайшов. 

Швейцарский нейтралитет

Країна чудових надійних офісів, посередництво у переговорах з поганими хлопцями, "ми висловлюємо занепокоєння", ми вибачаємося за те, що..., проте ми продовжуємо і надалі співпрацювати та розвивати бізнес з . (the so-called diplomacy chicken 🐓 dance).. - мабуть, ці фрази вже знають та чули всі. Відомий і, до недавнього часу, непохитний швейцарський нейтралітет - це не лише залог миру і стабільності в країні, але й джерело постійного прибутку.

Відомий швейцарський комік чесно та з гумором розповідає про природу і суть нейтралітету своєї країни і, крім цього, трохи привідкриває завісу над швейцарським національним дипломатичним характером і взагалі менталітетом. Послухайте, вам сподобається. Нажаль, є лише посилання, поки немає можливості додати відео.

Останні 5 коп. від мене: незважаючи на те, що і країна багата, і люди в ній небідні та часами навіть балувані), ми бачимо і велику кількість справді небайдужих до чужої біди звичайних людей, здатних і співчувати, і допомагати тим, хто цього потребує, і жертвувати на це свій час, зусилля та посильні моральні чи матеріальні ресурси.  

Взагалі має найулюбленіше відео від цього коміка з прізвищем, що дуже нагадує українське) - про історію створення відомого на весь світ та справді дуже смачного швейцарського сирного фондю. Смачного... тобто, насолоджуйтесь)


Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...