середу, 5 вересня 2018 р.

Нові можливості для людей із вадами зору у київській публічній бібліотеці імені Лесі Українки


На початку серпня 2018 р. в інтернет-центр Публічної бібліотеки імені Лесі Українки м.Києва завітали представники «Української благодійної біржі», які подарували бібліотеці спеціальний комплекс технічних засобів реабілітації для людей із порушенням зору, придбаний за кошти, зібраних на благодійних заходах «Кураж Базар».

Це дає можливість людям із короткозорістю, дальтонізмом та іншими порушеннями зору, із залишковим зором і тотально сліпим отримати доступ до інформації (книг, інформації в інтернеті).

Технічні засоби реабілітації створені для того, щоб зробити людей з інвалідністю більш вільними, незалежними і здатними жити в соціумі, працювати і реалізовуватися нарівні з усіма. Так, одна з найбільших компаній з виробництва обладнання для незрячих і слабозорих називається Freedom Scientific – "Наукова Свобода". Переважна більшість її співробітників самі незрячі, і вони створюють техніку для незрячих.
До послуг киян у Публічній бібліотеці імені Лесі Українки на Тургенєвській 83-85:
- Стаціонарний відезбільшувач Topaz HD 24.
- Стаціонарний відеозбільшувач Topaz XL HD 24 в комплекті з комп'ютером.
- Програма екранного збільшення MAGic.
- Програма екранного доступу Jaws for Windows.
- Навушники.
Аналогічне обладнання місяцем раніше придбано та встановлено у центральній бібліотеці ім. П.Тичини Дніпровського району м.Києва в межах реалізації громадського проекту. Автором проекту є Катерина Макарчук, активістка ГО "Микільська Слобідка".

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...