пʼятницю, 24 квітня 2015 р.

Бібліотечне новосілля по-Кузнецовськи

15 квітня 2015 року в м. Кузнецовськ Рівненської області відбулося урочисте відкриття нового приміщення філіалів міської публічної бібліотеки та міської бібліотеки для дітей.

На святі були присутні читачі кузнецовських бібліотек, відомі творчі особистості міста, міський голова, керівництво атомної електростанції, очільники обласних бібліотек. У заході взяли участь: в. о. начальника управління культури і туризму Рівненської обласної державної адміністрації, депутати міської ради, гості з Волинської області та Володимирецького району Рівненської області. 

Донедавна ці бібліотеки знаходилися в трьох- та двохкімнатній квартирах багатоповерхівки. Працювати було надзвичайно важко. Добре укомплектований фонд відповідно до запитів користувачів розміщувався у тісних кімнатах, доступ до книг був незручним і викликав нарікання відвідувачів. У маленькій кімнаті міської публічної бібліотеки на 20 кв. м. тіснилися читальний та інтернет-зал. Заходи для громади проводилися за межами бібліотеки.

Користувачі бібліотек неодноразово зверталися до місцевої влади з проханням знайти можливість для розширення приміщень. Бажання громади також підтвердилися в ході громадських обговорень «Якою має бути бібліотека нашої громади?», зініційовані Рівненським обласним відділенням Української бібліотечної асоціації у 2012 році.

Рішенням міської ради бібліотекам було передано нове приміщення. Кошти на його ремонт та облаштування – 650 тисяч грн. – були виділені з державної субвенції та міського бюджету.

Віднині громада Кузнецовська має можливість зустрічатися, навчатися, проводити дозвілля у комфортному приміщенні сучасно оснащених бібліотек. 

Бібліотечні працівники запевняють, що тепер вони мають можливість надавати сучасні послуги, впроваджувати нові форми обслуговування користувачів, організовувати інтелектуальне дозвілля, дітям також буде цікаво. 

На до фото: Нове приміщення бібліотек Кузнецовська за адресою м-н Будівельників, 25.


















Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...