четвер, 2 квітня 2015 р.

Як черкаські фіналістки проекту «Сучасний бібліотекар-2» проводили тренінги (гостьовий пост)

У 2014 році в 30-ку найкращих бібліотекарів за результатами проекту "Сучасний бібліотекар-2" потрапили двоє працівників Черкаської центральної міської бібліотеки імені Лесі Українки - завідуюча відділом обслуговування Світлана Науменко та головний бібліотекар відділу обслуговування Вікторія Соколенко. 


Фінал проекту проходив в парк-готелі «Краків» неподалік Києва у липні 2014 року. Програма фінальної конференції була дуже цікавою та насиченою. Під час навчання бібліотекарі поглиблювали вже отримані знання, освоювали нові, а ще вчились бути успішними тренерами.

Повернувшись додому, сучасні бібліотекарі з радістю почали ділитися своїми знаннями з колегами, користувачами та партнерами бібліотеки. Відразу був розроблений навчальний цикл тренінгів з ІТ-технологій та проведений перший тренінг «Комп’ютер та Інтернет для початківців», в якому прийняли участь колеги з бібліотек-філій Черкаської міської ЦБС та відвідувачі бібліотеки. Слухачі ознайомились з основними складовими комп'ютера, роботою в текстовому редакторі Microsoft Word, а також отримали корисні поради щодо пошуку інформації в мережі Інтернет. Як виявилось, зовсім звичайні програми чи редактори приховують безліч цікавинок та можливостей для роботи.
Нам, сучасним бібліотекарям, не хотілося зупинятися на досягнутому, тому ми вирішили продовжити нашу тренерську роботу. Так у Черкаській міській бібліотеці в лютому 2015 року відбувся наступний тренінг «Поштова скринька Gmail від Google. Етикет електронної пошти». 
Під час інтерактивного навчання учасники тренінгу створювали власні поштові скриньки, навчались відкривати та надсилати листи, додавати та добувати вкладення, стискати файли за допомогою програм - архіваторів. Не залишилась поза увагою тренінгу тема етикету при діловому листування. Слухачі дізнались яких правил ввічливості слід дотримуватись під час написання ділового електронного листа, а також про важливість правильного обрання назви власної електронної скриньки.

На тренінгу було використано презентацію, створену в програмі Prezi. Учасники тренінгу отримали спеціально розроблену методичку «Як працювати з поштовою скринькою Gmail від Google».
Слухачі були надзвичайно задоволені навчанням та висловили побажання приймати участь в інших тренінгах і надалі. А нам, тренерам, було надзвичайно приємно чути гарні відгуки, які стали підтвердженням того, що наше навчання в проекті «Сучасний бібліотекар-2» не пройшло даремно. 

Проаналізувавши запити та відгуки наших колег бібліотекарів, було вирішено у найближчий час провести ще ряд тренінгів на теми «Cloud сервіси», «Ефективні презентації», «Робота у відеоредакторі Windows Movie Maker» та ін. 

Вікторія Соколенко 
фіналістка програми «Сучасний бібліотекар-2», 
головний бібліотекар відділу обслуговування 
Черкаської центральної міської бібліотеки імені Лесі Українки, 
член МС УБА

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...