середу, 26 лютого 2014 р.

Зимова школа молодих бібліотекарів: тільки вперед!

Нарешті, можу дістатися до блога та викласти свої враження від участі у Зимовій школі молодих бібліотекарів УБА. Враження - просто суперські.

Протягом тижня з 10 по 15 лютого 30 молодих бібліотекарів з усіх куточків України, обраних на конкурсній основі суворим журі, навчалися всім премудростям, які можуть знадобитися сучасному фахівцю бібліотечної справи - проектному менеджменту, фандрейзингу, бібліотечній журналістиці та піару, а також партизанському (!) маркетингу!  Причому цікаво, що самі учасники визначили такі прiоритети для розвитку бiблiотечноi дiяльностi: автоматизацiя, зв'язки з громадськiстю,проектна дiяльнiсть, фандрейзинг,адвокацiя.




Втім, окрім участі в тренінгах школярі - як ми їх, люблячи, називаємо - не байдикували, а впровадили цілу купу інноваційних та цікавих проектів для місцевої громади: організували буккросинг, провели презентацію "Вся Україна поруч - доторкнись!" для дітей місцевої сільської школи, створили шикарне відео "Від справжнього кохання до сімейного читання" до Дня Св.Валентина, який ми святкували під час школи!


А перед "останнім дзвоником" кожен учасник розробив проект, який в майбутньому впровадить у своїй бібліотеці. Ну, і, звісно, був захист проектів!

Тепер ми всі активно спілкуємось у Фейсбуці, обмінюємось враженнями, ділимось ідеями з колегами та, звісно, чекаємо на втілення інноваційних проектів!




Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...