пʼятницю, 3 грудня 2010 р.

Захистимо друковану книгу!


Нещодавно в одному з вагонів Київського метрополітену побачила друковану рекламу електронного рідера jetBook-mini, на якій було зображено чотири ідеї, які дискримінують друковану книгу. А конкретно там говорилось про те, що:

Книга паперова – грошей витрата!
Безліч полиць – сховище пилу!
Друже, прокинься, з нами ЕКТАКО
Кишеню не тягне – Джетбук Міні

Вважаю, що таку рекламу потрібно забороняти і видавці мають вжити відповідні заходи, адже якщо ти вже продаєш електронні пристрої для читання, то краще вкажи їх плюси, аніж вигороджувати себе за рахунок приниження друкованої книги.

10 коментарів:

  1. Увага - на автобан виїхала тендітна Жизель! Вітаємо з успішним тест-драйвом! :) Розганяйтеся на здоров'я!

    ВідповістиВидалити
  2. Тільки вчора на засіданні міської творчої лабораторії з питань бібліотечної реклами говорила про трактування законодавчою базою поняття "неналежної реклами"(недобросовісна, свідомо помилкова, неетична). Це якраз взірець неналежної реклами. Полити брудом конкурента.

    ВідповістиВидалити
  3. Ей, прокиньтесь! На дворі вже давно ХХІ ст., де діють механізми ринку, де виживає той, хто сильніший, і де дозволено все, що не є забороненим.

    ВідповістиВидалити
  4. Дякую, пані не бібліотекарь!
    До пана Ігоря: невже Ви хочете визнати ХХІ ст. жорстким та неконтрольованим?
    Можливо саме тому, що ніхто не визнає заборон та правил у нас в країні хаос?

    ВідповістиВидалити
  5. 2Жизель
    Я мав на увазі не країну загалом, а систему ринкових відносин, де питання етики та моралі регулюються відповідним законом, а не, наприклад, рішеннями засідання міської творчої лабораторії.
    Якщо говорити про той рекламний віршик, то нічого протизаконного я в ньому не бачу.
    До речі, я помітив тільки дві ідеї, які, на вашу думку, дискримінують книгу. Чи назви моделі рідера та компанії-виробника є по відношенні до традиційної книги апріорі дискримінаційними?

    ВідповістиВидалити
  6. Цікаво почути, яким законом регулюються питання етики та моралі в системі ринкових відносин.
    Так, Ви праві, дві ідеї дискримінують книгу. Але Ви вважаєте, що їх замало?
    Просто я думаю, що за такими речами має хтось слідкувати (щось на зразок Антимонопольного комітету). Адже так скоро і про сімейні цінності всі забудуть!

    ВідповістиВидалити
  7. @Ihor Klishch
    Пане Ігорю, хто вам сказав, що на засіданнях творчої лабораторії приймаються якісь рішення щодо моралі чи етики. Навіщо ці закидони? Ці поняття визначає законодавство. Вам би не зайве переглянути закони про рекламу.

    ВідповістиВидалити
  8. 2Жизель
    Якщо говорити про рекламу, то питання етики і моралі регулюється законом Про рекламу (розділ Вимоги до реклами, якщо не помиляюсь). Знаєте, було б доцільно сперечатись навколо поміченого Вами рекламного листка, якщо б у ньому зневажалось читання чи доступ до інформації. А так, мова ж йде всього лиш про традиційну друковану книгу як засіб передачі та отримання інформації. І якщо Ви й надалі в такому ж напрямку плануєте захищати її від дискримінації, то незабаром ворогом доведеться оголосити час :-)І Боже збав нас від якихось державних структур, які б слідкували чи пам'ятаємо ми про сімейні цінності.

    2Ольга
    Вибачте, невдалий жарт ;-)

    ВідповістиВидалити
  9. Мені Вас дуже школа, Ігорю. Ви думаєте лише про сучасність, забуваючи та нехтуючи при цьому тими речами, без яких Вас такого не було б.
    Ким би були Ви без тієї культурної спадщини? Навряд чи Ви були б таким розумних без друкованих книжок?

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...