середу, 8 грудня 2010 р.

Хто такий квілінг ?


Чи чули ви колись, шановні читачі, про квілінг ? Я – ні. Але коли побачив цю красу одразу зацікавився. Насправді квілінг (англ. quill - пташине перо) – це мистецтво виготовлення плоских або об'ємних композицій з скручених в спіральки довгих і вузьких смужок паперу (саме зі смужок, не плутати з так званою «паперової скульптурою» взагалі). Зацікавилась цим мистецтвом і викладач трудового навчання середньої школи № 137 міста Дніпропетровськ Наталія Савка. Наталія дуже полюбляє свою роботу та постійно шукає нові підходи для зацікавлення дітей цим предметом. Одним з її захоплень, яким вона хоче «заразити» і дітей, і став квілінг. 


Побачивши в одному з журналів чудові роботи з паперу Наталія перш за все пішла по бібліотеках міста сподіваючись знайти книжки або журнали з інформацією про це мистецтво. Але, хоча і місто у нас велике і бібліотечні фонди вражають своїм розміром, знайти нічого не вдалося.

Наталія Савка зі своєю ученицею під час пошуку інформації про квілінг














І тоді Наталія згадала що нещодавно до її школі завітали бібліотекарі з філії №30 Дніпропетровської міської ЦБС і запрошували вчителів, школярів та їх батьків скористатися нової послугою – безкоштовним доступом в Інтернет на комп’ютерах яки бібліотека виграла в рамках конкурсу програми Бібліоміст влітку 2010р. За допомогою працівників філії Наталія протягом 15 хвилин змогла знайти в Інтернет велику кількість якісних сайтів яки містили все що потрібно знати про квілінг для початку роботи – основи техніки, опис матеріалів, приклади робіт та інше. Завдяки цієї інформації вже зараз Наталія Савка почала проводити уроки праці з використанням техніки квілінгу в школі №137. Що найбільш важливе при цьому, вважає Наталія, це інтерес який викликало у дітей мистецтво яке дозволяє робити чудові речі з матеріалу який завжди під рукою. Можна додати що зараз Наталія влаштовується на додаткову другу роботу – вчителем трудового виховання в інтернат для дітей з обмеженими можливостями і там також планує використовувати квілінг для навчання дітей. Як каже Наталія з усмішкою, на своїх уроках вона вже почала використовувати сучасні інформаційні технології (хоча в кабінеті праці і немає комп’ютерів) – учням яки мають доступ до Інтернет вдома, та зацікавились квілінгом, вона надає адреси сайтів з цієї теми яки були знайдені за допомогою доступу в Інтернет в бібліотеці. А ще, і це також має значення, цікаві уроки з використанням нетрадиційних методів та технік, за словами Наталії є своєрідним страхуванням вчителів від «звільнення за скороченням штатів» - вчителя с яким дітям цікаво адміністрація скорочує в саму останню чергу.




1 коментар:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...