пʼятницю, 7 серпня 2015 р.

Автопробіг на Острожчині

Для привернення уваги українців до важливості читання та діяльності бібліотек, щороку бібліотеками України реалізовується не один проект, проводиться не один захід. І щоразу споглядаючи на результати втілених ідей, варто відмітити неймовірний креатив, особливий настрій та неповторні враження як у бібліотекарів, так і в користувачів - учасників ініціатив.

Саме про такий креатив - проект буде іти мова у сьогоднішньому пості нашого блогу.

Отож, рулимо на Рівненщину у древній Острозький край!

10 липня в рамках проекту «Острожчина читає», що реалізується за підтримки Рівненського обласного відділення УБА, відбувся автопробіг за маршрутом Острог – Розваж – Хорів – Бродівське – Оженин. Завдання втіленого проекту - активно сприяти приверненню уваги до книги та читання сучасної української літератури. 
Урочистий старт проекту відбувався біля Острозької центральної районної бібліотеки, де й було сформовано колону автомобілів.
На захід завітали: голова Острозької районної державної адміністрації Віталій Ундір, заступник голови Острозької районної державної адміністрації Богдан Турович, заступник голови районної ради Надія Дем’янчук, місцевий літератор Олесь Ундір, голова літературного об’єднання ім. І. Маєвського, кореспондент газети «Замкова гора» Євгенія Поліщук, кореспондент газети «Життя і слово» Яніна Щербань, працівники книгозбірень району та користувачі бібліотеки. 
Поважні гості, як годиться,  побажали присутнім вдалого пробігу. Кожен особисто розповів про власні взаємовідносини з українською книгою, тим сами підкресивши важливість книги в житті кожної людини. До урочистих вітань перед початком проекту долучився і відомий поет Острожчини Олесь Ундір, який присвятив свій новий вірш бібліотечному автопробігу. 
Крім того, перед самим стартом відбулося книжкове дефіле, де демонструвалися кращі книги сучасних українських авторів, якими поповнився бібліотечний фонд п’яти книгозбірень в рамках проекту "Острожчина читає".

Справжньою родзинкою стали "живі" інсталяції, у створенні яких прийняли участь бібліотекарі району.
У такий спосіб вони привертали увагу до книги та читання, підкреслюючи, що читають усі: і дорослі, і діти, лікарі та вчителі, домогосподарки та спортсменки... Книга є найкращим супутником у дорозі та на відпочинку.

А далі колона автомобілів рухалась у напрямку Острог – Розваж – Хорів – Бродівське – Оженин, де було зроблено чотири зупинки.

Перша зупинка. В публічно-шкільній бібліотеці с. Розваж було представлено книжково-спортивні інсталяції "Накачуй мозок - читай!".
Друга зупинка. Бібліотека с. Хорів зустрічала гостей танцювальним флешмобом «Хорів любить читати!». Присутні також склали пазл - мапу Острозького району з гаслом «Читання єднає». 
Третя зупинка. Відвідавши с. Бродівське, учасники побували в «Книжковій лікарні». Там кваліфіковані реаніматори, хірурги та терапевти на чолі із головним лікарем Світланою Замашнюк надають невідкладну допомогу «хворим» книжкам. І уже здорові пацієнти повертаються назад на книжкові полиці та до рук вдячних читачів.
Наостанок, делегація зробила четверту зупинку і завітала в бібліотеку с. Оженин, до «Літературної кав’ярні»,  де смакували неповторну поезію Євгенії Гембаровської.


Під час автопробігу було сказано багато теплих слів на адресу відвіданих бібліотек як від керівників району, так і від користувачів бібліотек, учасниць автопробігу.  

Тож, Острожчина читає! Читаємо разом!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...