середу, 8 липня 2015 р.

Аграрний Олімп через бібліотеку

В останні роки українські бібліотеки стали не лише закладами, де можна брати книги для читання, користуватися періодичними виданнями тощо. Бібліотеки стали на шлях створення комфортного середовища для різних верств населення, а для залучення більшої кількості користувачів у бібліотеках пропонується різноманітний спектр послуг.

Вже не новина, що бібліотекарі навчають фермерів, допомагають їм шукати корисну інформацію щодо вирощування різних культур, купувати/продавати сільгосппродукцію чи техніку.

Сьогоднішній допис буде цікавий бібліотекам, які хочуть налагодити співпрацю з місцевими аграріями. Отож, гарного всім урожаю!

19 червня 2015 р. у Степанківській сільській бібліотеці Черкаської обл. за круглим столом зібрались, аби відзначити своє професійне свято, люди, для яких характерні невтомна праця, натруджені руки, терпіння, наполегливість й велика любов, одним словом - фермери.

На захід завітали фермери-одноосібники і водночас користувачі бібліотеки: Марценюк Олександр, Юхно Федір, Іщенко Анатолій, Кучінська Алла. За українським звичаєм, в гості з порожніми руками не йдуть, тому Анатолій Іщенко прийшов з відерцем цьогорічного меду з ароматом акації, яким пізніше поласували всі присутні.
Як говорять досвідчені аграрії, щоб отримати гарний врожай, треба не лише докладати багато зусиль, часу та праці, а й знати про нові методи обробки землі, сорти культур, види добрив, утримання бджіл, розведення свиней, вирощування плодового саду, ринки збуту продукції тощо. Без джерела актуальної інформації досягти успіху майже нереально. Добрим помічником у цих та інших питаннях є сільська бібліотека з доступом до Інтернету. 
Учасникам зустрічі було представлено нові бібліотечні послуги, що стали можливими завдяки здобутій перемозі у проекті УБА «Бібліотека-громада: відкритий простір» за фінансової підтримки фонду «Монсанто» та вагомої підтримки сільської влади. Досвід бібліотеки презентувала Альона Недуха, завідувач бібліотекою с. Степанки.
Фермери з цікавістю  переглянули відеопрезентацію «Інформаційні ресурси на допомогу фермерам», ознайомилися з підбіркою вебсайтів з аграрної тематики та книжковою викладкою «Для Вас, фермери!».
Крім того, гості бібліотеки набули практичних навичок і вмінь у використанні комп’ютерних та інформаційних технологій, ділились один з одним досвідом.
На щастя, життя складається не лише з проблем та пошуку шляхів їх вирішення. Повинні бути й радісні моменти. А інколи просто необхідно розслабитися та відпочити. Шквал емоцій та море позитиву гості отримали під час «Хвилинки гумору».
Насамкінець працелюбні газди побажали один одному здійснення усіх їхніх планів, задумів, сподівань, усіляких життєвих гараздів, успішного розвитку фермерства на селі, звичайно ж, з допомогою сільської бібліотеки. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...