суботу, 20 червня 2015 р.

Найкращий бібліотечний досвід Острожчини визначено!

На Рівненщині склалася добра традиція: кожного року проводити обласний фестиваль-конкурс інноваційного досвіду «Бібліофест». Конкурс відбувається за підтримки Рівненського обласного відділення Української Бібліотечної Асоціації, в якому декілька років поспіль призові місця займали бібліотекарі Острозького району. Цього ж року конкурс проходить у новому форматі - на рівні районних бібліотек. Розпочала фестиваль - Острожчина. 

Давайте подивимось як все було!


Конкурс відбувся у формі Ярмарку творчих ідей, на якому було представлено щедрий бібліотечний урожай креативних думок, творчих задумів, неоціненного досвіду, зібраного та виплеканого з любов’ю для своїх користувачів.
Головними експертами конкурсу стали представники районної влади Валентина Стрілецька, Надія Дем'янчук, Богдан Турович, начальник управління культури та туризму Марія Кузьмінчук, кореспонденти місцевих газет Євгенія Поліщук, Вікторія Кригер і Яніна Щербань, найкращий читач Острозької районної бібліотеки Світлана Позіховська і заступник голови РОВ УБА Раїса Щербан.

Учасники Ярмарку мали можливість ознайомитися із бібліотечними експозиціями, придбати цікаві ідеї, неформатні рішення. 
Із величезним захопленням пройшов майстер-клас «Книжкові інсталяції – нетипова форма бібліотечної роботи», де працівники Острозьких книгозбірень, Інна Шевчук та Світлана Замашнюк, створювали справжні дива із уже зношених книг, даючи їм нове життя і нову можливість приносити радість.
Для гостей Ярмарку було відчинено корчму-читальню «Книжковий хутір», де  можна було посмакувати українську сучасну літературу та куштували національні страви. 
По завершенню заходу було визначено найкращий бібліотечний досвід Острожчини. 

Перемогу отримали: 
номінація «Активна аудиторія» - Світлана Гульчук, завідуюча публічної бібліотеки с. Могиляни, проект «Книжкова галявина», реалізація якого передбачає організацію цікавого та змістовного дитячого дозвілля влітку, привернення уваги до книги та читання, шляхом проведення розважальних заходів, голосних читань просто неба, вікторин, конкурсів та тематичних днів, як от "Піратська гулянка", "День страшилок" і т.д.
номінація «Бібліотека та громада» - Ольга Крутій, завідуюча бібліотеки с. Плоске, проект «Своїми руками прославлю село», спрямований на розвиток місцевої громади, робота із різними соціальними категоріями села.
номінація «Популяризація книги та читання» - Наталія Зубіцька, завідуюча бібліотеки с. Вілія, проект «Зустрічай весну з книгою!» - просування кращих зразків української та зарубіжної літератури, шляхом проведення флешмобу "Читай українською", літературних конкурсів, циклу заходів на підтримку книги та читання.
номінація «Бібліотечний креатив-простір» - Антоніна Столяр, завідуюча бібліотеки с. Кутянка, проект «Мандруючі бібліочоботи» - реклама бібліотечних послуг, шляхом створення коміксів про життя та діяльність книгозбірні.
Спеціальними дипломами за кращий досвід впровадження інноваційних форм бібліотечного обслуговування користувачів, застосування нестандартних рішень, креативних технологій та творчих ідей у бібліотечній справі було відзначено Олену Ламах, бібліотекаря відділу обслуговування Острозької ЦРБ,
Ларису Лаптєву, завідуючу бібліотекою с. Грем’яче 
і Людмилу Лозовицьку, завідуючу бібліотекою с. Новородчиці.
Гран-прі конкурсу "Бібліофест" та головний приз від Рівненського обласного відділення УБА  отримала Раїса Чехолка - бібліотекар шкільного відділу с. Грозів за представлений проект «BIBLIONET»: розвиток інноваційних послуг для користувачів на основі інформаційно - комунікаційних технологій, робота з Інтернет аудиторією.
Під час Ярмарку було нагороджено переможця конкурсу плакатів на підтримку книги та читання, яким стала Антоніна Столяр, завідуюча бібліотекою с. Кутянка. 
Змагання в обласному етапі конкурсу Острожчину представлятимуть роботи працівників бібліотек наступних сіл: Кутянка (Столяр А.), Грозів (Чехолка Р.), Вілія (Зубіцка Н.), Грем'яче (Лаптєва Л.) та постер Острозької районної бібліотеки.
Проте, на цьому приємні несподіванки Ярмарку інновацій не закінчилися. За результатами розіграшу, солодкий приз дістався волонтеру бібліотеки с. Грем’яче Аллі Чумак.
Даний захід є своєрідним підсумком діяльності бібліотек Острозького району, де бібліотекарі із різних куточків краю пропонували та купували незвичайні бібліотечні цікавинки, які в подальшому будуть використані у їх роботі. 
Сподіваємося, що придбані інновації дадуть поштовх до нових злетів та перемог! 

P.S. Фотосупровід Олександра Федорчука. Дякуємо за якість та професіоналізм.


Ірина Федорчук,
методист Острозької ЦСПШБ



Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...