понеділок, 4 травня 2015 р.

Книжковий Арсенал по-бібліотечному

Українська бібліотечна асоціація та публічні бібліотеки Києва були запрошені на V Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал». Цього року у заходах Фестивалю взяли участь Центральна районна бібліотека імені М.О.Некрасова Централізованої бібліотечної системи Голосіївського району міста Києва, Центральна районна бібліотека імені Павла Тичини Централізованої бібліотечної системи Дніпровського району міста Києва та Міська спеціалізована молодіжна бібліотека «Молода гвардія».

Бібліотеки м.Києва в межах Програми заходів від Української бібліотечної асоціації під час V Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал» 23 та 24 квітня 2015 року презентували свої найцікавіші проекти: інформаційно-краєзнавчий web-проект «Голосієво – наш дім»; культурно-просвітницькі проекти «Закладинка в улюблену книжку» і «Вишивка етнографічна: «Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки» О.П. Косачева, Киев, 1876». 
Партнером проектів є журнал «Всё о рукоделии», представники якого взяли участь у заходах.
На бібліотечній експозиції були також представлені: міні-виставка бібліографічних покажчиків та рекламної продукції ЦБС; колекція екслібрісів Георгія Сергєєва; виставки закладинок та зразки вишитих виробів. Для дітей та дорослих проходили корисні майстер-класи з виготовлення народної вишивки і створенню закладки у книжку. 

Бібліотечну частину "Книжкового арсеналу" віддкрив цікавий екскурс бібліотеками системи Голосіївського району, який презентувала директор Станіславчук Г. П. 
В урочистостях взяли участь користувачі та творчі партнери бібліотек – дитячий фольклорний ансамбль «Цвітень», створений при Національному заслуженому академічному народному хорі України імені Г. Верьовки. Учасники ансамблю прийшли не з порожніми руками - вони презентували фольклорні видання та аудио-диски колективу «Колискові», «Веснянки», «Грайлик».
Під час заходів, організованих бібліотеками, усі бажаючі могли ознайомитися з друкованою рекламною продукцією та бібліографічними покажчиками.
 
Серед гостей, що завітали на презентацію бібліотечних проектів, був відомий патріот, громадський діяч, співак і публіцист Володимир Гонський. 

Геогрій Сєргєєв - український графік, живописець, майстер мініатюрної графіки, до всього ж є активним користувачем і творчим партнером бібліотек. Саме він представив на заході колекцію екслібрисів, що надзвичайно зацікавила творчу молодь. У художньому доробку майстра – екслібриси, портрети, пейзажі, натюрморти, вітальні листівки. 
Бібліотекарі публічних бібліотек міста Києва також були учасниками презентації «Трансформація інтелектуального простору, або Як додати бібліотекам трошки життя», організатором якої є громадська активістка М. Крючок і яка відбулася у межах Спецпроекту УБА «Бібліотечний простір». Презентацію відкривала виконавчий директор Української бібліотечної асоціації, канд. істор. наук Ярослава Сошинська.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...