суботу, 17 січня 2015 р.

Як повернути читання у своє життя

https://literarybook.wordpress.com/2014/06/14/de-ce-sa-citim/
Вміє читати не той, хто освоїв усі літери в "Букварі", а той, хто робить це щодня, не дивлячись ні на які обставини. З цієї статті ви отримаєте декілька порад, які допоможуть вам знову стати справжнім читачем.
Люди поділяються на дві категорії: на тих, хто читає книги, і тих, хто слухає тих, хто читає.
Бернар Вербер

Розмірковувати про користь читання ми з вами не будемо, аби не витрачати дарма часу, тому що тут, без сумніву, зібрались люди, які про все це знають самі. Але знати і слідувати цим знанням в повсякденному життя - це зовсім різні речі. З читанням часто відбувається те ж саме, що й з фізичними вправами: ніхто не сперечається про їхню користь для здоров'я, але далеко не всі приділяються заняттям спортом декілька годин в тиждень. Відсутність часу, інертність, лінь стають на шляху наших намірів. Звичку читати потрібно ціленаправлено розвивати у собі. І в даному пості ви дізнаєтесь як це зробити.

Складіть список книг для читання
http://zimavteple.ru/spisok-moix-uslug.html
У кожного з нас є книги, при погляді на які ми зітхаємо і говоримо: "Ось вийду на пенсію, піду у відпустку, закінчу проект...і обов'язково прочитаю". Потім назви всіх цих книг благополучно вивітрюються з пам'яті, і у той щасливий момент, коли дійсно розпочинається відпочинок, відпустка, пенсія, ви розумієте - вам немає що почитати. Тому складіть і повісьте на видне місце список книг, які ви хочете прочитати. Нехай висить, нагадує і докоряє вам.

Слідкуйте за своїми вподобаннями

http://deal.kg/?p=960
Основна причина відсутності цікавості до читання - це неправильний вибір книг. Тобто, ви сідаєте читати жахливо популярну книгу, якою всі захоплюються і рекомендують один одному, і розумієте, що це вам взагалі-то не цікаво. Але кидати здається не зручно, треба ж дочитати до кінця. Так і мучитесь, засинаючи на ходу і дивлячись на кількість сторінок, що залишились. В результаті цю книжку ви, можливо, й осилите, але наступну до рук візьмете не скоро.

Тому старайтесь читати тільки те, що вам дійсно подобається. Не звертайте увагу на модні тренди і списки "кращих книг всіх часів і народів". Читання - це захоплююче та приємне заняття для вашого мозку, а не продовження роботи чи навчання.

Оберіть відповідний носій

http://old.grani-t.com.ua/ukr/news/1337/
Сьогодні для любителів читання справжнє роздолля. Ви можете по-старому гортати сторінки паперової книги, совати пальцем по екрані планшету чи електронної книги, вдивлятись в екран мобільних гаджетів. Кожен спосіб читання має право на існування, головне, щоб він підходив особисто для вас. Вам має бути не тільки зручно читати, але й приємно взяти книгу до рук, в якому б вигляді вона не була.

Робіть записи

http://bit.ly/1IOR1ar
У виробленні кожної звички важливе відчуття прогресу і усвідомлення своїх упіхів. Тому не лінуйтесь записувати назви прочитаних книг, власні висновки і знання, які ви отримали, цитати, що сподобались, і свої загальні враження. Коли пройде деякий час, ви самі будете вражені, скільки цінного, цікавого, нового почерпнули з прочитаних книг, і з ще більшим ентузіазмом будете продовжувати читати.

Оберіть час  

http://bit.ly/1wiKXOJ
Одна з основних перешкод на шляху читання - це відсутність часу. Дійсно, в наш божевільний час досить часто важко виділити час, щоб повалятись з книгою. Важко, але необхідно.

Тому постарайтесь спеціально вигребти у своєму графіку хоч би пів години для читання. Не надійтесь, що у вас випадково з'явиться вільна хвилина і ви відразу ж візьмете до рук книгу. Не з'явиться, не надійтесь! Тільки спеціально виділений і ретельно збережений від всіх вільний час врятує читача-початківця.

...і місце

Чомусь вважається, що читання - це таке заняття, яким можна займатись звисаючи на одній руці в електричці, потіючи на біговій доріжці в спортивній залі або засмагаючи на сонячному пляжі. Так, для професійних читачів і таке середовище не буде перешкодою, але початківцям, які взялися за читання, варто обирати менш екстремальні варіанти.
http://fototelegraf.ru/?p=152048#

Облаштуйте собі зручне і, найголовніше, спокійне місце, де вас ніхто не буде відволікати. Вимкніть телевізор та Інтернет, відгородіться від сторонніх звуків та інших подразників. Приготуйте собі горнятко кави і, можливо, навіть побалуйте себе тістечком. Доведіть не лише своєму мозку, але й усьому тілу, що читання - це справжнє задоволення.

А вам вдається щодня читати книги? У який саме спосіб? Поділіться своїми думками!




Джерело: Lifehacker







Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...