середу, 24 грудня 2014 р.

Готуємо піцу разом з бібліотекою!

Чи можливий сімейний відпочинок у бібліотеці? Медики, педагоги і психологи стверджують, що загалом спільний відпочинок сприяє згуртуванню родини, допомагає зміцнити і освіжити сімейні стосунки. Для дітей це величезна користь. Турбота батьків забезпечує їм психологічний комфорт, а відпочиваючи разом із татом та мамою, дитина отримує відчуття сімейного благополуччя та емоційної стабільності.

В принципі, з цими міркуваннями важко посперечатися. На практиці маємо іншу картину. Як засвідчує соціологічне опитування Волинської обласної бібліотеки для дітей, кожні вихідні проводять своє дозвілля разом із батьками тільки 37% волинських дітей. Саме тому працівники обласної книгозбірні започаткували у 2013 році родинний вихідний

Юні читайлики, їхні батьки, бабусі і дідусі отримали можливість весело і змістовно провести свій час: познайомитись із новинками літератури, відгадати вікторину, взяти участь у майстер-класі та подивитись улюблений мультфільм. На початку роботи проекту до дітей приходив справжнісінький Губка Боб.

У 2014 році бібліотека зуміла налагодити співпрацю із бізнесом. Книгозбірня, завдяки підтримці програми «Бібліоміст», об’єднала зусилля із мережею сімейних кафе “Дядя-Pizza” міста Луцька у інформаційно-розважальний проект «Веселий кухар». Так проект «Родинний вихідний у бібліотеці» отримав нове дихання. 

Тепер кожної неділі на юних читачів та їх батьків чекають майстер-класи, вікторини, загадки, цікаві подарунки та сертифікати у піцерію. Питання вікторин були про страви української кухні, про піцу та продукти, які можна використати для приготування.


За час роботи родиннього  проекту, Віолинська обласна бібліотека для дітей змогла залучити нових читачів і налагодити контакти із новими партнерами. Крім того, завдяки новому проекті бібліотека закріпила свій імідж на Волині.

3 коментарі:

  1. Пані Ларисо! Мене і ще декількох моїх колег дуже зацікавив Ваш денник (блог). Як з Вами можна сконтактувати через електронну пошту? Матимете час та натхнення - напишіть мені будь-ласка khanas.volodymyr@gmail.com

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...