четвер, 6 листопада 2014 р.

Майстер - класи по Скайпу

Сьогодні бібліотеки стають справжніми мистецькими майданчиками та територією розвитку для дітей. Прийшовши до бібліотеки можна стати учасником майстер-класу з бісероплетіння, ліплення з пластиліну чи паперопластики. Але найпродвинутіші бібліотеки роблять крок вперед в організації подібних майстерень, використовуючи ІТ-технології.


Так Центральна міська бібліотека ім. Т.Г.Шевченка м. Дніпродзержинська у 2014 році запропонувала користувачам бібліотеки стати учасниками скайп-зв'язку з відомими українськими митцями: Василем Махно, який проживає у США, та Галиною Крук з міста Львова.

Крім того, центральна бібліотека для дітей разом з Дніпропетровською обласною бібліотекою провела скайп-конференцію з читачами своїх бібліотек за книгою «Ірка Хортиця».
Справжньою родзинкою став майстер - клас із Петриківською районною бібліотекою за допомогою скайпу, який провела Надія Іванівна Кондратюк - майстер петриківського розпису. 
На цю бібліотечну майстерню було запрошено учнів 7 класу колегіуму №16. Саме для них Надія Іванівна пояснювала ази петриківського розпису, починаючи від нарису олівцем, до розфарбовування елементів розпису фарбою.
Другий майстер-клас був проведений майстринею петриківського розпису Наталією Рибак, який бібліотекарі та майстриня приурочили до свята Івана Купала. Діти за допомогою пані Наталі та бібліотечних працівників створили справжній купальський оберіг під купальські пісні фольклорного гурту «Калина», який було запрошено до участі в майстер-класі.
Варто зауважити, що такий нетрадиційний спосіб проведення майстер-класів дуже подобається користувачам бібліотеки, адже не треба їхати за багат окілометрів до справжніх майстрів петриківськог розпису. Скайп-зв'язок у бібліотеці дійсно єднає людей і стирає кілометри відстані.
 На черзі організація майстер-класу з майстринею з Опішні Оленою Щербань.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...