четвер, 1 серпня 2013 р.

Марафон ідей: завітайте на тюнінг до нашої майстерні!

Любі марафонці та кандидати в марафонці, перш за все, вітаємо і хочемо зізнатися, що нас майже знесло хвилею, фактично, цунамі інновацій, яка розпочалася одразу після оголошення конкурсу. Така кількість нових ідей за декілька днів конкурсу - в жодному разі не зупиняйтеся!
У нас справді тільки жваві біблітекарі ;)

І спеціально для жвавих бібліотекарів запрошення завітати по дорозі до невеличкої майстерні,
де, за бажанням, можна зробити додатковий тюнінг своїм ульотним ідеям ;)

HOOTSUITE
Корисні ресурси для користувачів мережі Twitter - hootsuite.com, tweetdeck - дозволяють запланувати розсилку твітів у зручний Вам день і час.









Піонерам Pinterest-у  для натхнення радимо звернути увагу на аккаунт Української бібліотечної асоціації, яка вдало використовує графічні зображення для "розкрутки" свого бренду та привернення уваги користувачів.







Наводимо Вам приклади використання QR-кодів бібліотекою Феодосії.


А також приклад того, як херсонська бібліотека "засвітилась" у геолокаційній соціальній мережі Foursquare.






Щодо номінації Бібліотека VKontake з користувачами звертаємо Вашу увагу на те, що для організації, в тому числі, бібліотеки коректним способом просування у соціальній мережі Вконтакте є створення групи або сторінки. Ви можете використовувати численні онлайн-інструменти, доступні для адміністраторів груп і сторінок такі, як опитування, обговорення, фотоальбоми, якісні та цікаві зображення, цитати, щоб Ваш ресурс був корисним для користувачів.






Для майстрів бібліотечної інфографіки пропонуємо онлайн-ресурси http://bit.ly/11VR6Yi, http://bit.ly/11VR8zC, що дозволяють робити інфографічні плакати ефективно і безкоштовно.








Для адмністраторів YouTube-каналів радимо звернути увагу на оновлений інтерфейс YouTube, який дозволяє розмістити гарне фото - банер каналу, відео-візитівку, сприяти пошуковій оптимізації Вашого сайту (SEO) за допомогою розміщення лінків на веб-сайт і сторінки  організації у соціальних мережах на головній сторінці каналу.







Вебінарщикам можемо порадити такі інструменти, як Microsoft LYNC (безкоштовно для
бібліотек у мережі програми "Бібліоміст") та Google Hangouts (безкоштовно). Наприклад, українські бібліотеки та громадські організації Луганщини та інших регіонів успішно використовують Google Hangouts для проведення онлайн-конференцій:



Радимо переглянути запис Всеукраїнського вебінару для РТЦ "Огляд цікавих програм, які можна безкоштовно завантажити та використовувати в навчальному процесі", проведений Артуром Кочаряном, координатором програми Microsoft "Школи-новатори".  Протягом вебінару учасники детально дізнались про програми, що дозволяють робити фотоколажі, створювати віртуальні 3D екскурсії, аудіофайли, відео тощо.

Для активних, моторних та з міцним вестибулярним апаратом, одним словом, любителів
інструменту Prezi, представляємо гарний приклад використання цього ресурсу бібліотекою





Ну і, наостанок, для мега-новаторів - доповнена реальність у херсонській бібліотеці!
Буктрейлер Херсонської ОБД запрошує до читання книги, створеної з використанням технології доповненої реальності 


Звертаємо також Вашу увагу на сайт Теплица социальных технологий, де можна знайти багато корисних та безкоштовних онлайн-ресурсів.

Трохи відпочили? Надихнулись? Ну, а тепер, з новими силами - вперед!

2 коментарі:

  1. Доброго дня. Чи не дасте відповіді на питання. Участь у конкурсах організованих під егідою УБА (зокрема мова про літературний) можуть брати лише учасники асоціації ? Дякую.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Шановні колеги, перш за все, перепрошуємо, що відповідаємо із запізненням - автобанці трохи роз'їхалися по літніх автотрасах по відпустках. Щодо конкурсів УБА найкраще запитати представників їхнього офісу, які нададуть кваліфіковані відповіді. Дякуємо і успіхів, нехай літня спека не стане на заваді Вашим конкурсним проектам! :)

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...