середу, 5 вересня 2012 р.

Міжнародна академія молодих бібліотекарів у Латвії


Минулого тижня у спокійній та врівноваженій Прибалтиці було весело і гамірно... від бібліотекарів. Ну, гаразд, не будемо аж так перебільшувати резонанс від нашої події, скажемо, у Латвії, місті Вентспілс, але тим не менш. Весело, гамірно і продуктивно.


З 27 по 30 серпня проходила Міжнародна академія молодих бібліотекарів, організована для бібліотекарів з країн-учасниць програми "Глобальні бібілотеки". 42 молоді англомовні бібілотекарі, відібрані на конкурсній основі, прибули з Польщі, Литви, Латвії, Молдови, Румунії, Болгарії та України. Окрім того, були учасники з Ботсвани, Колумбії та В'єтнаму.


Протягом 4 днів йшло навчання - тренінги зі співпраці з мас медіа, сучасних бібліотечних послуг, використання соціальних медіа, створення блогів, оцінки ефективності проектів, фандрейзинга. Окрім того, учасники працювали над ідеями проектів, які вони реалізують протягом 6 місяців після завершення Академії.
бібліотека м. Парвента

Від себе додам, що одним з найційкавіших тренінгів стала сесія зі створення культури співробітництва в організації. Наприклад, такі відомі нам вивіски і таблички "Не смітіть!" "Використовуйте ксерокс тільки в робочих цілях!" тощо, тощо є ознакою низької культури співробітництва. А як можна сказати краще? Є у Вашій бібліотеці чітко сформульовані корпоративні цінності?


Одним словом, є над чим поламати голову в гарному сенсі слова. З нетерпінням будемо чекати на реалізацію бібліотечних проектів. Але ось один, польський, який широко обговорювався і, напевно, отримає більше прихильників з різних країни - Cycling Librarian (прибл. Бібліотечний велопробіг). Я б теж приєдналася!








2 коментарі:

  1. Навчання молодих бібліотекарів на міжнародному рівні справді дуже цікава і хороша ідея! Як учасниця я почерпнула для себе багато корисного. Дякую усім організаторам та програмі "Бібліоміст" за можливість збдобути нові ідеї, навики та перейняти досвід від колег з інших країн.

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...