понеділок, 5 грудня 2011 р.

Бібліотечна ферма

Які у Вас асоціації зі словом "ферма"? Ну, окрім онлайн-гри Вконтакте :) А Ви коли-небудь зустрічали чи думали про бібліотечну ферму?
В публічній бібліотеці Northern Onondaga Publiс Library (США, штат Нью-Йорк) вже й втілили такий проект - ділянка землі у 1/2 акра вважається "бібліотекою", у якій "читач" може безкоштовно "взяти на абонемент" шмат землі, посадити, що забажає, і отримати собі врожай.   
Ідея цього проекту полягає у підтримці "харчової грамотності" і дає кожному можливість дізнатися, як це - вирощувати і дбати про свою їжу. Особливо тим, хто давно "відірвався від землі".  
мапа земельних ділянок, "взятих на абонемент"
Ось така інновація "вперед у минуле", але ніби працює. Не знаю, наскільки це було б новаторством у нашій країні, але що ж, ідея цікава :)   

2 коментарі:

  1. Офтоп: колего, бачу зима діє на вас дуже надихаюче - такі теми - від бібліотечних ферм до гімнів, просто очі розбігаються :) - так тримати!

    По темі: я би залюбки скористувалася такою новою послугою та орендувала собі шматочок "бібліотеки";)

    ВідповістиВидалити
  2. Дуже дякую!!

    Я з часів шкільних років, коли треба було копати картоплю і збирати колорадських жуків вже досить далека "від землі", як це не дивно :)) Але, почитавши про такі ідеї, також дедалі більше замислюююсь взяти якийсь "журнальчик" на абонемент :) навіть не знаю, чи вирощувала б я щось їстівне,а от квіти хотілося б. :) Банально, але, напевно, троянди.

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...