понеділок, 28 листопада 2011 р.

День Інформаційних технологій для НУО: "діяти як бізнес, думати як громада"

Минулу п'ятницю провела за дуже корисним заняттям - відвідала День Інформаційних технологій для НУО, організований за підтримки корпорації Майкрософт. Захід добре знаний у середовищі НУО, проводиться вже вчетверте і традиційно збирає чимало учасників -  цього року понад 100.

Ну, по-перше, сподобалася ось ця приблизна піраміда комунікації з презентації Олега Давиденка, директора програми Project Harmony International в Україні. Самої презентації поки що в мене нема, тому дозволила собі вільну інтерпретацію.

Були представлені такі інструменти, як Office Web apps - безкоштовна програма - аналог Microsoft, містить Office, OneNote, Word, PowerPoint, Excel. Окрім того, PhotoFuse, Movie Maker, Mesh, віртуальне сховище даних SkyDrive, доступні за умови наявності Live ID. Представлено додаткові можливості пошти Hotmail, календаря та груп.

Особисто я використовую Skydrive досить активно - 25 ГБ і безкоштовно - цілком непоганий варіант.

Що важливо і може бути корисно для багатьох НУО - співробітники Майкрософта активно закликали скористатися програмою Sofrtware Donations і подавати заявки на безкоштовний обмін неліцензійного програмного забезпечення - така можливість існує для організацій.

Зазначили, що наразі  у рамках цієї програми надано 2,1 млн. дол. для 134 НУО України, оновлено 1768 комп'ютерів та 67 серверів.

Особисто мені була дуже цікава сесії про ефективне управління часом. Так, на завдання можна відреагувати у такі способи:
у перерві - Kinnect для всіх бажаючих 

1) виконати
2) делегувати
3) запланувати для нього час
4) видалити (хо-хо! цим не захоплюватися ;)
5) і.. помріяти!

Було представлено можливості пошти Outlook з огляду на цю тематику: створення і фільтування папок, створення заходів, використання календаря.
корпорація починається з... кухні! :)



Так, папку "Вхідні" рекомендували використувавати як "Сміття" - всі електронні листи радять відсортувати по папках на різну тематику, розставити пріоритети виконання, так що в кінці дня у "Вхідних" в ідеалі взагалі не має залишатися повідомлень. Вельми цікаво.


Тепер залишилось небагато - почати все це активно використовувати ;)

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...