понеділок, 10 жовтня 2011 р.

Ах, вебінар, вебінар!

   Продовжуємо, як і обіцяли, наше звітування за період довгого мовчання протягом минулого тижня і наразі пара слів про електронну конференцію «Актуальна бібліотека для сучасного покоління: моделяюмо успіх», яку відбулася напередодні дня бібліотек 27 вересня за ініціативи Кримської бібліотеки для юнацтва та програми «Бібліоміст». У вебінарі взяли участь 8 бібліотек Криму (Сімферополь, Ялта, Євпаторія, Бахчисарай, Краснгрвадійськ, Чорноморське, Совєтський, Білогорськ). Модерувала вебінар Кримська бібліотека для юнацтва і впоралася чудово – використовували скайп і безкоштовне програмне забезпечення Mikogo для онлайн-зустрічей.


 Головою висловленою думкою було те, що бібліотека ажніяк не втрачає актуальності для молодих людей і не варто протиставляти книгу комп'ютерам/Інтернету, а просто знаходити креативні способи привабити молодь. І зазначу знов і знов, що я ніколи не втомлюся дивуватися фантазії та винахідливості наших бібліотекарів, часто більшій, ніж у маркетологів та рекламщиків. 


Сімферопольська центральна бібліотека для дорослих провела акцію «Літо.Книги.Рок-н-рол», у рамках якої – бібліотека Openair - під відкритим небом, буккросинг, опитування серед читачів, майстер-класи з відновлення книжок, виставки.







Бахчисарайська центральна районна бібліотека ім. О.С. Пушкіна
відкрила клуб «Interyouth», проводить веб-вікторини, випускає веб-дайджест, активно викорстовує соціальні мережі Вконтакте та Однокласники.

Яскравий проект Євпаторійської центральної бібліотеки – конкурс демотиваторів (соціальної антиреклами поганих звичок) серед молоді, а також конкурс епітафій «Кладовище поганих звичок».

Зацікавились? З презентаціями учасників вебінару та їхніми враженнями можна ознайомитися на сайті Кримської бібліотеки для юнацтва
.

Скидаю капелюха перед такими чудовими проектами і сподіваюся на наше подальше спілкування та обмін досвідом по скайпу і в реальному житті. Долучайтеся! 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...