суботу, 16 квітня 2016 р.

Спортивна бібліотека в Запоріжжі

В місті Запоріжжя стартував проект "Спортивна бібліотека". Його мета - дати можливість жителям віддаленого від центру району Запоріжжя Ліве займатись спортом в тренажерному залі, який знаходиться у приміщенні бібліотеки ім. Марка Вовчка №13. Паралельно тут планується проведення лекцій, відеооглядів; тут можна буде проконсультуватись у запрошених спеціалістів по питаннях про здоровий спосіб життя, про підтримку фізичної та розумової активності.

Урочисте відкриття спортзалу при бібліотеці відбулося 14 квітня, на якому були представники грантодавця - Центру гуманістичних технологій АХАЛАР, місцевої влади, читачі і працівники бібліотеки, жителі Запоріжжя Лівого. 

Цим проектом бібліотека розширює спектр нетрадиційних бібліотечних послуг, створює комфортні умови для жителів міста як для занять фізичними вправами, так і для спілкування. І все це поруч з домом. Це особливо актуально, враховуючи віддаленість району міста. ( Ви можете детально познайомитись з проектом за посиланням: http://www.dobrodel.org.ua/project/615).

Під час відкриття спортивного залу, запрошені гості вручили ініціаторам проекту подарункові сертифікати на придбання кондиціонеру, меблів для роздягалки та інших потрібних речей. Крім того, ще до відкриття, місцевий меценат надав допомогу спочатку у сумі 3000 грн., а потім ще 18000 грн. і все це у підтримку проекту. Зі слів автора проекту, місцеві жителі дуже активно підтримали ініціативу бібліотеки: вони придбали і подарували у спортивний зал хулахупи, скакалки, спортивні килимки та ваги. Місцеві жителі прийшли на відкриття залу, а запис на відвідування занять вже розписані на декілька тижнів наперед!


На сьогодні у бібліотеці немає окремого працівника, який би працював у спортивному залі або доглядав би за дітьми. Ця функція поки-що розділена між всіма працівниками бібліотеки. Тому бібліотекарі знаходятьсяв пошуку волонтерів для спортивного залу.


В найближчих планах бібліотекарів - облаштувати роздягалку і душову кімнату.

Усі заняття у спортзалі при бібліотеці безкоштовні.




.














Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...