четвер, 12 лютого 2015 р.

Доброчинна акція «Книга на передову!» (гостьовий пост)

У період військогвого конфлікту на Сході Україні, по всій країні відмічено велику активність волонтерів, благодійників і просто небайдужих людей. Українські бібліотекарі також проявляють неабияку чуйність та співпереживання як вимушеним переселенцям, так і бійцям, які сьогодні знаходять на передовій воєнних дій.

У сьогоднішньому пості вашій увазі пропонуємо ще одну гарну історію, головними героями якої стали бібліотекарі Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім.Б.Лавреньова  та їх читачі.

Починаючи з середини січня працівники Херсонської ОБЮ ім. Б.Лавреньова запровадили благодійну акцію "Книга на передову!". І всього за тиждень, поки тривала акція, співробітники бібліотеки зібрали понад 300 примірників книг, настільні ігри, а також теплі речі, білизну, чай, печиво, ліки тощо.



Всі зібрані речі та книги, було розділено по пакунках, в кожному з яких на передову поїхали дитячі малюнки, листи із побажанням як найшвидшої перемоги та власноруч зроблені ангелики-обереги.
Акцію бібліотекарів підтримав волонтерський батальйон «Херсонська чайка», який доставить зібрані речі в зону АТО.
Інформація про доброчинну ініціативу поширювалася в соціальних медіа і набула такої підтримки в громаді, що було вирішено не обмежувати її дію якимись часовими рамками. І зовсім несподівано саме через соціальні мережі акція вийшла за межі міста Херсон! На неї відгукнувся навіть мешканець м. Києва Дмитро Арановський і надіслав поштою до Херсона пригодницькі книжки та теплий одяг. 
На сьогодні бажання долучитися до збору книг висловили педагоги та учні ЗОШ №55, гімназії №1 та бібліотекарі херсонської міської бібліотеки-філії №23 ім. І. Багряного. 
А учні 5-В класу ЗОШ №55 (класний керівник Ващенко Т.Є.) виготовили ангеликів, зробили малюнки та листівки з побажанням перемоги, щоб додати до кожної книжки як маленький дитячий оберіг. 

Зовсім недавно волонтери батальйону «Херсонська чайка» повернулися з передової до міста Херсону та повідомили, що разом з усіма посилками, ліками та теплими речами їм вдалося доставити й частину книг, які збиралися спільними зусиллями бібліотекарів та жителів міста для бійців АТО.
Як стало відомо, книги були передані в госпіталі міст Куйбишева і Курахова Донецької області. Сподіваємось, поки бійці одужуватимуть, книги від херсончан стануть частиною терапії, а саме - бібліотерапії. Без сумніву, користь від читання, в будь-якому випадку, залишається безперечною, а книги стають ліками для поранених душ.
Бібліотекарі сподіваються, що дитячі подарунки будуть зігрівати солдатські серця і оберігати їх на передовій. А щирі дитячі листи будуть дієвими ліками для бійців. Бажаємо нашим хлопцям найскорішого одужання!
Тож, акція «Книга на передову!» стає безстроковою. Кожен, хто хоче взяти участь і допомогти нашим хлопцям, приєднуйтесь! Приходьте до Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.Лавреньова, де ви можете познайомитися зі списком потрібних речей. Перегляньте свої домашні бібліотеки, долучайте сусідів та друзів. 

Не будьте байдужими! Разом ми переможемо!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...