пʼятницю, 24 лютого 2012 р.

"Наша бібліотека – це місце, де людина з мізками може провести час"

На цьому тижні стільки всього відбувалося.. Ну, по-перше, ще раз привітання всім чоловікам з Днем захисника Вітчизни! Люди по-різному ставляться до цього свята, але кращого (чит.: більш розпіареного) поки нема. Тому бажаємо вам успіху у всіх справах і тепла близьких та рідних людей!








На бібліомостівських фронтах також приємні події: у середу, 22 лютого відбулось відкиття проекту-переможця конкурсу "Навчально-інноваційні бібліотеки" під назвою "Бібліомістечко", яке звели у Тернопілській обласній бібліотеці для дітей. У відкритті взяв участь директор програми "Бібліоміст" Матей Новак.



Було оголошено новий онлайн-конкурс "БібліоКіноФест: Кадри вирішують все" і ми вже заготували кілограми попкорну, щоб передивлятися Ваші ролики ;)








А ще сьогодні хочеться поділитися тими цікавинками з бібліотечного життя, які зворушили і зачепили нас за серце:


Літня жінка змогла за допомогою Скайпу в бібліотеці вперше за 7 років поспілкуватися з дочкою, яка живе в Італії.



Директор Вінницької обласної наукової бібліотеки ім. Тімірязєва Наталія Морозова: 
"Протягом цих трьох років (діяльності програми "Бібліоміст") уже 63 бібліотеки у 12 районах області надають безкоштовний доступ до Інтернету, навчають громадян користуватися комп’ютером, завдяки чому люди почали частіше приходити в бібліотеки. Тут люди можуть поспілкуватися, знайти друзів за інтересами. Був навіть таки зворушливий випадок, коли літня жінка прийшла до бібліотеки, коли почула що там з’явився Інтернет. Виявляється, її донька уже 7 років працює в Італії і за той час жодного разу не змогла приїхати додому. Бібліотекарі їй допомогли знайти доньку у «Скайпі» і вони вперше за 7 років поспілкувалися. Усі були розчулені, плакали, раділи… І це справді хороший показник."
Курси "Дружній Інтернет" для пенсіонерів у Козятинській районній бібліотеці
"В дитинстві мрієш швидше подорослішати. В юності впевнений, що старість приходить в 30. В 45 розумієш,що стільки планів не втілено… З пенсією приходить розуміння, що допоки даєш раду собі, дітям і онукам, життя триває… А ще   приходить час…  навчатись!  До уваги цікавих до життя, ініціативних, активних, енергійних ... пенсіонерів районна бібліотека відкриває курс "Дружній Інтернет"."




Інтернет - сільському читачу в Чорнобаївському районі


"Приємна подія відбулася нещодавно у Мельниківській сільській бібліотеці. Тут встановлено дві комп'ютерні системи з доступом до Інтернету." 









Яким же має бути спілкування в мережі? - учасники тренінгу ”Культура спілкування в Інтернеті” у Волинському регіональному тренінговому центрі відповідають: оректним, доброзичливим, толерантним!"



Учасники тренінгу Світловодської бібліотеки-ї №8 також дізналися багато про спілкування в мережі Інтернет, форуми, чати, блоги та Інтернет-телефонію у рамках проекту "Комп'ютерна азбука". І - нам особливо приємно - багато зареєструвались у соціальних мережах.


Ну, і, нарешті, наша улюблена цитата з блогу (до речі, новоствореного) Малинської районної бібліотеки: "Наша бібліотека – це вже не місце, де тільки видають книги. Це місце,  де людина з мізками може провести час. За компютером посидіти, чи зі своїм  ноутбуком і нашим Wi-Fi, книжки-газети почитати, з друзями зустрітися."

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...