четвер, 14 липня 2011 р.

Ще трохи про майбутні плани. Наших бібліотек

Минулого тижня трохи філософствували та жартували про майбутні плани програми "Бібліоміст", а цього тижня випала нагода трохи дізнатися про плани та потаємні мрії деяких з наших найкращих бібліотек. 

А випала ця нагода під час семінару "Розроблення проектів інноваційних послуг у бібліотеках", що проводився програмою "Бібліоміст" у Києві для переможців та найактивніших учасників 4-6 раундів конкурсу співпраці бібліотек з місцевими громадами.

На жаль, я змогла взяти активну участь лише у першому дні роботи і шкодую, що не прослухала всіх презентацій. Ну... зато може пізніше перегляну всі їх звіти :). Але навіть від одного дня залишилася маса приємних, а іноді й несподіваних вражень. Коротенько ділюся деякими з них:

- З очікувань від семінару від наймолодшого учасника: "Я - новий працівник бібліотеки. Хочу отримати від семінару багато знань, а потім повернутися назад і навчити всіх їх" :)

- Найцікавіші проектні ідеї, розроблені під час семінару: бібліотечний перон - біб. пункт на залізничній платформі замість кілометру бетону, снця і дощу (цікаво, коли вже з'явиться бібліотечний причал - літо на дворі!), інтерактивний музей свого міста з user-generated content, Profi-Club та Rotary Club, лялькотерапія для дітей. Ну, а мене підкорила вже втілена Антрацитівською бібліотекою в життя ідея соціального бібліотечного таксі. 

  
Впевнена, ідей було би вдвічі більше, якби дали вдвічі більше часу, але Бібліоміст так замучив бідних учасників  розробив таку насичену програму заходу, що інші ідеї ми напевно побачимо вже в нових грантових заявках. Учасники лише встигли швиденько озвучити такі свої давні мрії, як мультимедійні кімнати для дітей та електронні журнали для молоді і поділитися своїм досвідом нових бібліотечних партнерств (зоопарк, планетарій, фітнес-клуб, лікарня, транспортні служби, ТВ канали, волонтери Корпусу Миру).

Хотілося би також бачити у цьому переліку більше бізнес- та фінансових установ, як, наприклад, у Херсоні, але думаю, що це просто питання часу. Тим більше, що ми вже маємо перший бібліотечний проект, націлений на економічний розвиток місцевої громади - створення онлайн-мапи інвестиційно- та туристично-
привабливих об'єктів міста Мелітополя.

Отже, дякуємо всім учасникам за чудовий обмін досвідом, плідне спілкування, цікаві презентації, за увагу до наших пропозицій й загалом за ці два незабутніх дні у Києві. Успіхів всім у ваших теперішніх та майбутніх проектах! Але, найголовніше - терпіння та віри у перемогу - такої, яка була у колишніх учасників, а зараз вже переможів цього конкурсу із Запоріжжя.  

5 коментарів:

  1. так, так, минулого разу запорізькі бібліотекарі були учасниками, потім сіли, уявили "Бібліоміст" у вигляді турецького султана і як почали, як почали проекти писати!!.. так що на цьому семінарі вже виступали як експерти.

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую ще раз за ті чудові два дні у Києві, теплу творчу атмосферу, масу нових ідей і знайомств. І за фото окреме спасибі)))
    (Марія, Лисичанськ)

    ВідповістиВидалити
  3. Велика вдячність за цей семінар багато цікавої і корисної інформації було получено за ці два дні!! одне побажання частіше так зустрічатися і ділитися опитом !!
    (Олег, Ковель, Волинська область)

    ВідповістиВидалити
  4. Олег, Марія - дякуємо, будемо зустрічатися настільки часто, наскільки зможемо собі дозволити :). А як захочете поділитися чимось цікавеньким - найпростіше його кинути на стіну в ФБ ;)

    ВідповістиВидалити
  5. ой, як гарно Вас тут бачити, друзі! Тримаємо контакт.

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...