середу, 27 серпня 2014 р.

У Полтаві пройшла акція «Єднаймося навколо книги!»

21 серпня 2014 р. Полтавська обласна універсальна наукова бібліотека ім. І. П. Котляревського, долучаючись до святкування 23-річниці Дня Незалежності України, провела промо-акцію «Єднаймося навколо книги!». Працівниками бібліотеки була підготовлена  експозиція, на якій були представлені книжкові виставки з усіх відділів обслуговування користувачів, твори полтавських письменників, періодичні видання, послуги, що надає бібліотека, а також видання ПОУНБ. Єднання навколо книги відбулося в Петровському парку, міста Полтави.  





Донести до відвідувачів головну ідею заходу – книга є незмінним супутником нашого життя, та що може сучасна бібліотека організатори спробували через українську символіку. Користувачі бібліотеки разом з її працівниками вийшли в парк, де всім роздавали жовто-блакитні стрічки, показували книги про Україну, Полтавщину. Представили буккроссинг http://np.pl.ua/2014/08/u-poltavi-modernizuvaly-knyzhkovyj-ruh-bukkrosynh/  та інформаційний каталог бібліотеки.



«Напередодні Дня Незалежності ми  хочемо показати, яка прекрасна наша країна, її люди, згадати поборників за нашу незалежність та героїв, які нині воюють на сході України», – вчений секретар бібліотеки Людмила Власенко.

Цією промо-акцією організатори намагаються залучити більше користувачів та показати, які послуги можна отримати в сучасній бібліотеці.


«Сучасна бібліотека – це не традиційна бібліотека, як звикли багато людей, те місце де тільки видають книги. Це потужний інформаційний центр. До послуг читачів тут представлений  Інтернет, Wi-Fi,   скайп. Ми маємо інформацію на електронних носіях. Є електронний каталог, електронні книги, планшети», – сказала директор бібліотеки Тетяна Зеленська.




30 співробітників з усіх відділів жваво спілкувались з постійними і потенційними читачами бібліотеки, відповідали на запитання про бібліотеку, книги, нові видання, послуги. Учасниками промо-акції стали приватні підприємці і студенти, іноземці, вчителі, пенсіонери, міліціонери, працівники музеїв і дитячих садочків. У той час, коли батьки записувались до бібліотеки, їхні діти малювали вітальні листівки до свята та одержували солоденькі сюрпризи від бібліотекарів.

6 коментарів:

  1. Було дуже драйвово!))) Плануємо провести подібну акцію до Всеукраїнського Дня Бібліотек!

    ВідповістиВидалити
  2. Дуже класна ідея, впевнена, громаді дуже сподобається!

    ВідповістиВидалити
  3. Ми провели акцію-добре слово в подарунок "Україною пишаюсь", але ваша промо-акція просто супер.Молодці!

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...