суботу, 31 січня 2015 р.

Як написати статтю у Вікіпедії (яку не видалять)?

Вчора, 30 січня 2015 року, Українська Вікіпедія святкувала 11-річчя з дня створення першої статті.

До дня народження української Вікіпедії проводиться Вікіфлешмоб, який триває з 30 січня до 1 лютого 2015 року (за даними з блогу "Вікімедія Україна"). 

Мета Вікіфлешмобу - аби кожен українець написав хоча б одну статтю для української Вікіпедії. Найактивніші учасники отримають пам’ятні вікісуверніри.

Молодіжна секція Української бібліотечної асоціації спільно з Запорізькою обласною бібліотекою для юнацтва та ГО «Вікімедіа Україна» підготували та показали для українських бібліотекарів вебінар по роботі з Вікіпедією та цікавинками цієї енциклопедії.

Крім того, досвідчений модератор української Вікіпедії Олександра Кахай надав для публікування на нашому блозі презентацію з підказками щодо опублікування статтей. Інструкції стануть у нагоді бібліотекарям для написання таких статтей, щоб їх не було видалено.


Крім того при роботі у Вікіпедії, потрібно знати деякі правила щодо завантаження світлин у Вікісховище. Модераторами української Вікіпедії нещодавно було змонтовано відео, де показано, як завантажуються фотографії. Можливо, воно також стане в пригоді бібліотекарям та іншим користувачам Вікіпедії навіть після закінчення флешмобу.


Творімо українську Вікіпедію разом!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...