середу, 10 жовтня 2012 р.

Бібліотеки - Більше ніж доступ

 Під цією назвою пройшла велика триденна подія Beyond Access, що об'єднала бібліотекарів, активістів, представників органів влади у м. Вашингтон, США. Головною темою була роль бібліотек як центрів розвитку та надання допомоги громадам. У результаті проведеного конкурсного відбору на конференцію було запрошено представників 20 країн. Власне не тільки на конференцію, а загалом на подію, яка складалася з 2 частин. Протягом 1-2 жовтня відбувався   Кемп новаторів, під час якого команди взяли участь у тренінгах з проектного менеджменту, піару та комунікації, соціальних медіа, а потім почали розробляти власні проекти. На кінець другого дня проекти були готові і спеціально запрошені графічні дизайнери розробили чудові плакати відповідно до наперед визначених шаблонів.

3 жовтня відбулася сама конференція, а також пройшло голосування за представлені проекти.

На завершення події було оголошено 4 команди-переможниці, кожна з яких отримала $10 000 для реалізації цих проектів. Отже, вітаємо - Сербію, Кенію, Уганду і Бутан! Ім'я 5-го переможця буде визначено за допомогою онлайн-голосування найближчим часом.

Також вітаємо українських красунь і розумниць, які гідно представили Україну на конференції - Оксану Стремоусову (Розміровську) (Херсонська обласна бібліотека для дітей) та Олену Синюк. Іхній проект присвячений успішній професійній орієнтації старшокласників-випускників і, як стверджують дівчата, він все одно побачить світ!  

Ну, перші враження і загальні дані ніби накидала і надала ;)) Якщо виникатимуть
запитання, питайте, дивіться фото в альбомі на сторінці "Бібліомоста" у Фейсбук і беріть участь у міжнародних конкурсах. Нехай весь світ дізнається про нас!

гарний формат проведення заходу - бесіда на ТВ-шоу



дизайнери за роботою

побачила, як працює 3Д-принтер - захоплює. І це частина бібліотечних послуг!
Справжня бібліомайстерня.

2 коментарі:

  1. До речі, проект "ПрофіСтарт", який презентували на конференції Оксана Стремоусова та Олена Синюк, стартував на Херсонщині 8 листопада. Більше про цю ідею та її втілення можна знайти тут - profistart.blogspot.com

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Чудово, дуже вдячні за гарні новини! Ми знаємо, що наші налаштовані тільки на перемогу. Величезні вітання!

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...