вівторок, 13 жовтня 2015 р.

Бібліотекарів Чернігівщини навчали працювати з вимушеними переселенцями

7 та 8 жовтня 20 15 р.у Чернігівській ОУНБ ім. В.Г. Короленка для бібліотекарів центральних районних бібліотек пройшов тренінг «Особливості роботи з вимушеними переселенцями з зони АТО та АР Крим» за проектом «Інформаційна допомога внутрішньо переміщеним особам – запорука соціальної адаптації», за підтримки ГО «Чернігівське обласне відділення УБА», за адміністрування ГО «МАРТ» у рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив», що підтримується Європейською комісією.

Для 24 бібліотекарів Чернігівської області кваліфікованим тренером Регіонального тренінгового центру Оленою Сльозкою був проведений тренінг, на якому відбувалося навчання, як надавати якісні бібліотечно-інформаційні послуги вимушеним переселенцям, допомагати адаптуватися їм на новому місці та налагоджувати ефективні механізми комунікації з місцевими органами влади. А також інформувати, організовувати цікаве дозвілля та надавати впевненості тим, хто вимушено змінив місце проживання.
Під час тренінгу бібліотекарі ділились досвідом з моніторингу та вивченню інформаційних потреб вимушених переселенців. Розробляли інформаційні куточки в бібліотеці для ВПО, краєзнавчі мандрівки, літературні подорожі, онлайн-тури, екологічні маршрути по Чернігівщині та багато іншого. 
Всі учасники отримали корисну інформацію та необхідні матеріали для роботи з внутрішньо переміщеними особами.

Довідкова інформація:
Понад 1,5 мільйона українців змушені були покинути Крим, Донецьку та Луганську області. На Чернігівщину прибуло 9500 осіб (станом на 25.09.15 р.)

Можливо у вас виникнуть питання стосовно впровадження проекту, за додатковою інформацією звертатися до Олени Сльозки, тренера Чернігівського РТЦ, тел. 77-45-44 або Олени Попович, керівника проекту, тел. 65-14-34.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...