четвер, 4 серпня 2011 р.

Трошки по бібліотеки Північної Кореї

Всі бібліотекарі й друзі бібліотек добре знають, або хоча б приблизно собі уявляють, як гарно, привітно і модерново виглядають бібліотеки, скажімо, в Данії, Швецій, Фінляндії, Китаї, або США. Але є країни, від яких (як у плані розвитку бібліотек, так і взагалі) нічого... особливо доброго ніхто не очікує.

Наприклад, Північна Корея. Які у вас асоціації? Правильно - закрита відстала країна, комунізм у 21 ст., диктатура, бідність, ідеологічна зашореність... Ніби все так, але ж подивіться на північно-корейські бібліотеки та, особливо, їх технічне оснащення (за умов відсутності зарубіжних грантових коштів у країні). То де бібліотекам краще живеться? :)

Переклад скорочений і вільний:

На початку цього року, двоє представників з агентства Associated Press - фотограф Девід Гуттенфельдер та керівник офісу Associated Press з Сеулу Jean H. Lee отримали безпрецендентний доступ до деяких районів Північної Кореї з ціллю розширення висвітлення агентством цієї ізольованої комуністичної нації. Незважаючи на те, що багато з побаченого гостями було схожим на наперед сплановані показові виступи, сам факт їхнього доступу та подорожей країною є визначним. 

Джерело подає деякі з фотографій, зроблених під час цієї подорожі (загалом 37 фото). 

Нас же зацікавили фотографії бібліотек у столиці країни, м. Pyongyang.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...