четвер, 29 січня 2015 р.

Бібліотекарі, долучаймось до Вікіфлешмобу з Молодіжною секцією УБА!

Запрошуємо Вас до участі у Вікіфлешмобі з нагоди 11-річчя Української Вікіпедії з 30 січня по 1 лютого 2015 року!

Молодіжна секція Української бібліотечної асоціації спільно з Запорізькою обласною бібліотекою для юнацтва та ГО «Вікімедіа Україна» підготували для сучасних бібліотекарів приємний сюрприз у вигляді окремого заохочення для учасників цього Вікіфлешмобу, які, переглянувши вебінар по роботі з Вікіпедією та цікавинками цієї енциклопедії, зможуть створити мінімум одну статтю до якісного контенту Української Вікіпедії в період з 30 січня до 1 лютого 2015 року!


Вебінар одразу після проведення буде доступний глядачам 24 години на добу в он-лайн форматі за тим самим посилання, яке створено для транслювання!

Реєстрація триває до 1 лютого 2015 р. (включно), аби кожен бажаючий бібліотекар (або читач Вашої бібліотеки) зміг встигнути створити свою статтю в межах конкурсної ініціативи до Вікіфлешмобу!

Ваше головне завдання: мати бажання наповнити Українську Вікіпедію новими корисними енциклопедичними матеріалами.

З Вами працюватимуть кращі волонтери Вікіпедії, які в межах вебінару зможуть дати відповідь на Ваші коментарі, які Ви залишите під час трансляції. Згодом волонтери ГО «Вікімедіа Україна» назвуть свою трійку кращих бібліотек за версією Вікіфлешмобу до 11-річчя, перевіривши їх статті.

А після того як Ви таки долучитесь до Вікіфлешмобу, або ж просто підтримаєте 11-річчя Вікіпедії, ми пропонуємо Вам цікавинку у вигляді фотофлешмобу з хештегом #ялюблювікі та публікацією цих фото у соціальних мережах.

Для того, аби ми побачили Вашу активність та змогли передати усі дані для конкурсного оцінювання, Вам необхідно зробити допис на будь-якій сторінці бібліотеки під час або після заходу (навіть якщо редагуватимете Вікіпедію Ви вже вдома ;): блозі, сайті, сторінці у Фейсбук чи Вконтакті з описом події (як воно усе пройшло =) ). Допис про подію треба зробити до 3 лютого 18.00 год. з лінком на публікацію. Також просимо використовувати хештег #ялюблювікі і додати фото та/або відео, зроблені під час Вікіфлешмобу.

Все, що Вам потрібно – це мати бажання зробити Українську Вікіпедію ще кращою, зареєструватись та подивитись вебінар у будь-який зручний час (з 30 січня по 1 лютого).  А також після публікації залишити коментар з лінком на новостворену статтю на сторінці конкурсу на блозі "Бібліотечний автобан"

Маєте запитання? Будь ласка, звертайтеся до Лариси Лаптєвої - коодинатора проекту від Молодіжної секції УБА (larisa.laptyeva@gmail.com).

Молодіжна секція Української бібліотечної асоціації не несе відповідальності за можливі технічні недоліки у процесі роботи он-лайн ресурсів.

Результати конкурсу буде оголошено за допомогою онлайн-ресурсів Молодіжної секції УБА.

Ми будемо не проти Ваших історій успіху після проведення Вікіфлешмобу, у яких просимо написати Ваші враження, побажання Українській Вікіпедії та просимо додати світлини з Вікіфлешмобу та фотофлешмобу #ялюблювікі, додавши посилання на стрінку конкурсу на блозі «Бібліотечний автобан».

Успіху, сучасні бібіліотекарі! ;)

Все буде сучасно, бібліотечно та вікідрайвово! #ялюблювікі

З повагою,
організатор проекту
«Вікіфлешмоб з Молодіжною секцією УБА»,
Ганна Дворна,
бібліотекар методико-бібліографічного відділу
Запорізької обласної бібліотеки для юнацтва

3 коментарі:

  1. 31 січня з 9:00 до 16:00 Центральна міська бібліотека імені Лесі Українки м. Херсон із своїми користувачами теж долучиться до Вікіфлешмобу з нагоди 11-річчя Української Вікіпедії.

    ВідповістиВидалити
  2. В рамках Вікіфлешмобу Житомирська обласна бібліотека для дітей створила статтю Велика Бердичівська вулиця (Житомир)
    https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0_%D0%91%D0%B5%D1%80%D0%B4%D0%B8%D1%87%D1%96%D0%B2%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0_%D0%B2%D1%83%D0%BB%D0%B8%D1%86%D1%8F_(%D0%96%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%80)#.D0.91.D1.83.D0.B4.D1.96.D0.B2.D0.BB.D1.96
    Другий раз приймаю участь, дуже цікаво, особливо на етапі підготовки краєзнавчого матеріалу.

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...