четвер, 26 травня 2022 р.

#Travel. Meet friends. Learn після Eat. Pray. Love #UkraineCrisis vs #Opportunities

Ecли вы дyмaeтe, чтo пpиключeния oпacны, пoпpoбyйтe pyтину — это смертельно. — Пауло Kоэльо

Друзі, я тут не знущаюся, розповідаючи про шикарні музеї-краєвиди-галереї під час війни. Навпаки, усвідомлюючи, що на жаль не всі мають змогу та навіть бажання поїздити Європою та відволіктися від важких тем та реалій, роблю це свідомо. Сама весь перший місяць просиділа у Львові та плакала чи не щодня. Більше не хочу :)

Тут буде антистрес, оптимізм, здоровий пофігізм і, звичайно, релакс. До речі, приблизно те саме в Бібліотечній палаті. Там ще й книжками підліковуємо 😁😇. Отже:
  

Мабуть ви вже помітили, що поки один з водіїв нашого автобану невтомно ... і невпинно) гасає дорогами Київщини, часами Галичини та Донбасу, інший прокладає шлях через Польщу, Баварію, Нормандію, Північну Італію та гірську Швейцарію. Добре, що в горах є тунелі 😅, а до Франції можна доплисти за 1,5 години по Женевському озеру ✌💪🚣‍♀️


Фото справа - такі будки, де можна складати старе чи непотрібне взуття, Хаген, Німеччина. Мені, точніше цілій нашій багатоповерхівці, завжди бракувало таких у Києві.
Моя найкраща подруга дитинства у Львові, яка дитиною переїхала до Німеччини одразу після путча у 1991 р., отримала вищу освіту в Берліні, а потім переїхала до Чікаго, США.
 
На вокзалі в Кельні. Милуватися відомим собором Dom можна навіть не виходячи з платформи. Дуже зручно)

Види та краєвиди Німеччини з вікна потягу Базель, Швейцарія-Кельн, Німеччина. Рейн, Одер, Північний Захід країни. 

Фото знизу - з книги про культурне життя у великих містах Швейцарії, зокрема про маленький камерний атмосферний цирк, який я вже встигла відвідати в Цюріху та театр, куди поки що не добралася, але сьогодні таки йду на екскурсію (guided group excursion) в Міланську Ла Скала 😇. 

До речі, зауважте, що туди треба записуватися онлайн і одразу оплачувати мінімум за 4-5 днів до бажаного візиту. Інакше вам вдасться просто лише помилуватися оперним театром ззовні). 

І ще одна важлива ремарка. Зараз всі помішані на англійській мові. Звичайно, знати англійську треба, і це дуже добре. Особливо для навчання і роботи. Але для душі), подорожей і просто живого людського спілкування я би рекомендувала скачати на телефон додаток Babel і прослухати 1-2тижні початковий курс італійської (особливо якщо у вас є середня музична освіта) або французької-німецької. Знадобиться у будь-якій країні Європи,особливо в Італії та Швейцарії. Тим більше, що Бабель для України зараз безкоштовний.


Власне, зараз буде йтися про Німеччину, бо отой ненормальний) сів врешті решт... як нормальна людина, на швидкий потяг та, прихопивши 5 пакетів-сумок-валізок і одну дитину, поїхав на зустріч з давніми львівськими друзями.

Фото по темі справа-зліва. Ще більше на Фейсбуці. І ключовий Месендж для наших туристів:

1. Пам,ятаємо: Ukrainische Touristen. Oblik Amorale 😷🤧🤳👩‍👧‍👦🧘‍♀️👨‍🎓🦾

2. Коли будете їхати у будь-якому публічному транспорті, включаючи автобус, регулярний, швидкий або S Bahn, Не Забудьте Натиснути оту зелену кнопку біля дверей на вашій зупинці чи станції. Інакше двері просто не відкриються.

3. Коли вони відкрилися, у вас є в середньому 3 хв, щоб підняти всі клунки і валізи та випхати з потягу себе і дітей. На 4й хвилині (іноді на 2-3й) двері зачиняються і потяг їде далі 😁😭

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...