середу, 6 липня 2016 р.

Селфі-бум по-рівненськи

Селфі як вид фотографії медіадослідники із Graduate Center у Нью-Йорку називають одним із феноменів електронної сучасності. Вперше поняття «селфі» з'явилося на австралійських інтернет-форумах у 2002 році і отримало широку популярність на початку 2010-х років через поширення мобільних пристроїв з фотокамерами та розвитком мобільних додатків, таких як Instagram.

Так наслідуючи нову модну "манію" 22 червня 2016 р. напередодні Дня молоді в Рівненській обласній бібліотеці для молоді (вул. Київська, 18) відбулася презентація проекту «Селфі-стіна». Даний проект реалізований завдяки перемозі у конкурсі міні-грантів бібліотечних ініціатив Рівненського обласного відділення Української бібліотечної асоціації і є унікальним в своєму роді, тому що вперше така селфі-стіна встановлена в бібліотеці не лише регіону, а всієї України.
Селфі-стіна стане своєрідною «фішкою» книгозбірні. Таким чином, відвідувачі зможуть постійно себе «селфити» в мережі, використовуючи хештег ‪#‎yunilibr‬ або ‪#‎yunilibrselfie‬
Також в рамках проекту буде проведено фотоконкурс в мережі Facebook на краще селфі з книгою в бібліотеці на фоні створеної стіни, переможець якого отримує селфі-палку в подарунок. Молодь буде зацікавлена йти до бібліотеки, щоб зробити краще селфі, проявивши власну творчість та винахідливість.


- Ми зможемо відшукати ці фотографії в мережі і тоді проведемо фотоконкурс і розмістимо 50 найкращих світлин тут, у холі бібліотеки. Хочемо залучити більше відвідувачів, щоб проявити інтерес до читання серед молоді. - розповідає Володимир Мельник, завідувач інформаційних ресурсів.

На відкриття прийшли переважно школярі, які, власне, зробили перші селфі на фоні стіни.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...