неділю, 25 жовтня 2015 р.

Міжнародна наукова конференція "Регіональні публічні бібліотеки Європи"

3-14 жовтня 2015 року т. в. о. директора Чернівецької ОУНБ ім. М. Івасюка Довгань М. М. взяла участь у Міжнародній науковій конференції «Регіональні публічні бібліотеки Європи: співпраця, кооперація, взаємодія з інформаційною інфраструктурою і культурою» (м. Шуляй, Литва). Чим вона й захотіла поділитись з читачами нашого блогу.

Під час Конференції пані Марія презентувала досвід на тему: «Публічні бібліотеки Буковини: реалізація європейського вибору та перспективи інтегрування в міжнародне співробітництво».

В ході робочого візиту, бібліотекар ознайомилася з роботою Шауляйської окружної публічної бібліотеки. Крім того, візит дав можливість обмінятися досвідом роботи з колегами з бібліотек Литви, Латвії, Естонії, Швеції та Данії.
Паралельно з Міжнародною науковою конференцією у Литві, 6-17 жовтня 2015 року Марія Довгань та директор Герцаївської ЦБС Мігай О. А. були учасниками у Салону румунської літератури у бібліотеці Буковини ім. І. Сбієру. Бібліотека розташовується у м. Сучава,(Румунія). У межах Салону письменники з Чернівців та Сучави презентували свої нові книги.
Також в межах салону, пані Марія познайомила з роботою Салону румунської літератури, який діє при Чернівецькій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. М. Івасюка.

Як завжди на таких заходах, обговорювались перспективи подальшої співпраці між бібліотеками міст Сучави та Чернівців.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...