четвер, 2 липня 2015 р.

До бібліотеки рятувати довкілля або "Батарейки, здавайтеся!"

Станьте частиною Всеукраїнського руху зі збору відпрацьованих батарейок!

Користувачі і колектив Гадяцької центральної бібліотеки ім. Лесі Українки та дитячої бібліотеки з травня 2015 року перші у місті Гадяч активно долучилися до акції по збору відпрацьованих батарейок.

Ідею створення пунктів та інформцію про акцію бібліотекам надала куратор акції в м. Гадяч, волонтер - Дорогань Наталія. Волонтер допомогла організувати куточки збору та доставку зібраного матеріалу на утилізацію .

В спеціально відведених місцях в бібліотеках  оформлені екологічні куточки з наглядною агітацією: плакатами, зверненнями, буклетами, які розповідають про необхідність правильної утилізації відпрацьованих батарейок, акумуляторів та непоправну шкоду, яку вони наносять для довкілля.Тут же стоять скриньки для збору утилізованих батарейок.
Через мережу Інтернет та реєстрацію на сторінці ініціативи в мережі Фейсбук, бібліотекарі роповсюдили інформацію про відкриття пунктів збору в місті на базі бібліотек.
Вважається, що одна пальчикова батарейка забруднює важкими металами близько 20 м. кв. ґрунту. У лісовій зоні – це територія проживання двох дерев, двох кротів, одного їжачка і декількох тисяч дощових черв’яків. Щоб хоч якось запобігти забрудненню природи, ми і оголошуємо про відкриття в бібліотеках пунктів збору використаних батарейок.
Кожен бажаючий може принести з дому використані батарейки та помістити їх до спеціальної скриньки, що знаходиться в приміщенні бібліотеки. В подальшому зібрані батарейки будуть відправлені на утилізацію.

Не будьте байдужими. Допоможемо природі разом!


Детальнішу інформацію ви знайдете на сторінці  https://www.facebook.com/batareiky

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...