пʼятницю, 3 жовтня 2014 р.

Неформатне читання "Кобзаря" в Черкасах

Зовсім недавно, а саме у День бібліотек, черкащани мали можливість стати учасниками голосних читань «Читай! Формат не має значення!», які було організовано поряд з пам’ятником Тарасу Шевченку. 

До організаці цієї літературної акції долучились працівники Черкаської міської централізованої бібліотечної системи. Бібліотекарі читали віршів поета  Т.Шевченка з різних носіїв – з книжок, планшетів, е-книжок, мобільних телефонів тощо.

У такий спосіб бібліотекарі намагалися показати, що Всеукраїнський день бібліотек - це не вузькопрофесійне свято, а взагалі загальнонародне.

Як завжди на таких заходах, всі отримали вітання від директора Черкаської міської бібліотеки Дубової Тетяни та урочисто поклали квіти до пам’ятника Шевченку. 

Приємно відзначити, що на підтримку акції зібралась велика кількість небайдужих до Слова і Книги черкащан. Декламувати вірші взялисяи користувачі та працівники бібліотек міста, учні місцевих шкіл, студенти, пересічні городяни. 

Було удже несподівано, коли до акції долучились працівники головного управління Державної податкової інспекції у м. Черкасах та у Черкаському районі, які до всього ж прийшли на захід з власними дітьми. 

Родзинкою голосних читань став виступ співочого колективу бібліотечної системи із піснею «Реве та стогне Дніпр широкий». І було дуже відрадно чути, як звичайні перехожі приєднуються до співу досить символічної пісні Кобзаря.

Вікторія Соколенко, головний бібліотекар Центральної міської бібліотеки ім. Лесі Українки подякувала всім учасникам за участь в неформатній акції та завершила захід словами Великого Кобзаря:

Свою Україну любіть.
Любіть її… во врем'я люте,
В остатню, тяжкую мінуту
За неї Господа моліть.

До висвітлення акції "Читай! Формат не має значення" бібліотекарі долучили місцевий телеканал ОДТРК «Рось», ТРК «Вікка» та пресу. 

2 коментарі:

  1. Ми в захваті від гарної ідеї і цікавої акції! Вийшов достить нестандартний, але приємний та креативний формат свята.

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...