середу, 29 жовтня 2014 р.

Інтерактивний бібліопростір

За результати досліджень у бібліотечній галузі, варто зауважити, що на сьогодні бібілотеки стали майданчиками для творчих людей. Відрадно, що саме бібліотеки приваблюють письменників, художників та фотографів як місце для презентування власної творчості.

Так у вересні 2014 року, напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, у бібліотеці Житомирського національного агроекологічного університету презентували одразу дві фотовиставки. 

Перша з них організована до ювілею міста – Житомиру 1130 р. В експозиції – симбіоз минулого та сучасного: в роботах автори зуміли вдало поєднати зроблені в наш час фото одного і того ж місця з архівними світлинами історичного Житомира. У проекті взяло участь 16 фотографів. 

Організатор проекту – Житомирський клуб фотографів «Фотосфера».

Проте особливу увагу відвідувачів привернула незвична фотовиставка «Інтерактивний бібліопростір», де були представлені аматорські студентські роботи (техніка фрізлайт, або світлове графіті). 


Протягом місяця у фондах бібліотеки проходили інноваційні навчання з техніки "Малюнок за допомогою світла". Магія такого жанру потребує небагато: темряви, фотоапарата, штатива та джерела світла. Усе це студенти могли знайти у стінах бібліотеки. Головне – це ідея малюнка та бажання експериментувати!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...