вівторок, 26 серпня 2014 р.

Бібліотека – територія добра



В Борисполі (Київська обл.) з’являються все нові гості зі східних областей. В такий нелегкий для нашої країни час Бориспільщина і Бориспіль надали тимчасовий притулок родинам зі сходу, які потрапили в біду. Міська центральна бібліотека гостинно відчинила свої двері для нових відвідувачів.

Одні приходять до бібліотеки за книгами,  переглянути пресу. Інші - скористуватись онлайн-сервісами. Ось цікавий приклад співпраці бібліотеки з біженцями. Майже місяць до нас ходить бабуся з онуком-підлітком, які вимушені були через бойові дії покинути рідний Донецьк. За допомогою скайп-зв’язку хлопчик спілкується з матусею, яка нині знаходиться в одній з країн дальнього зарубіжжя.  Хтось має потребу  поспілкуватись, поділитись наболілим. Інколи – просто випити чашку чаю, якою гостинно пригощають бібліотекарі.


Є й такі, хто просять допомогти в конкретній ситуації. Ось вчора до нас звернулась мати 2-х діточок, яку поселили в одному з сіл Бориспільського району.  Ми  вислухали  її, взяли необхідні  координати і передали  інформацію до райвиконкому). Та звісно ж, що чужої біди не буває.      

Наша бібліотека стала територією добра й  допомоги і для відпускника-десантника, родина  якого залишила рідну оселю на Донеччині і приїхала тимчасово до нашого міста. Крім невеликої фінансової допомоги (зібраної відвідувачами бібліотеки) ми передали на фронт книги місцевих письменників – Світлани Тимченко, Галини Писанки, Петра Дениска,  «Кобзар» Т.Шевченка. Передали й декілька випусків місцевих газет. Щоб там, у страхітті війни, наші хлопці знали, що про них пам’ятають і роблять багато для перемоги.  Ми налагодили зв’язок воїна з районним  осередком по наданню гуманітарної допомоги.
Наступний рейс волонтерів пройде в його частину. Родині воїна  надана допомога сільгосппродукцією від одного з орендарів  Бориспільського району. 

Будемо чекати нашого героя і всіх наших дорогих  воїнів з перемогою!

Напередодні нового навчального року  триває акція допомоги у  підготовці  дітей до школи «Допоможіть дітям героїв», яку проводить телерадіостудія «Бориспіль» спільно з управлінням культури, молоді та спорту Бориспільської міської ради. Акцію  подовжено до 28 серпня.  До  міської центральної бібліотеки небайдужі бориспільці несуть канцелярське приладдя, яке буде роздане не лише дітям батьки яких на війні, а й прибувшим з гарячих точок.

Жанна Кручиніна, директор Бориспільської МЦБС

1 коментар:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...