вівторок, 12 лютого 2013 р.

Дорогу молодим-2: Google Science Fair-2013!

Нещодавно я шкодувала, що вже вийшла зі студентського віку, і що раніше не було Майкрософт-івського проекту Youth Spark для молодих, активних та креативних.

Сьогодні я шкодую, що вийшла з учнівського віку :). Проте тішуся, що такі чудові можливості відкриваються сьогодні для наших талановитих та здібних дітей. Бачили таких у бібліотеках? Тоді скорше запрошуйте їх взяти участь у найбільшому науковому онлайн-змаганні учнів від 13 до 18 років від Google! 


Юним дослідникам пропонується представити свої ідеї, які можуть змінити світ на краще, тобто вирішити складні проблеми, з якими ми стикаємося в сучасному світі.  

Переможці минулих років вирішували такі питання, як рання діагностика раку молочної залози, покращення якості сприйняття музики для людей із втратою слуху і вивчення мікроскопічного життя у воді. Серед 15 фіналістів минулого року також був проект українських учнів.

Корпорація Google разом зі своїми партнерами CERN, The LEGO Group, National Geographic і Scientific American відкрила третю щорічну олімпіаду Google Science Fair. 


 

 Основні факти про цьогорічну Science Fair:
  • роботи приймаються 13 мовами 
  • Проекти будуть прийматися до 11:59 PDT ( 21:59 за Києвом) 30 квітня 2013 року 
  • У червні Гугл обере 90 регіональних фіналістів (30 з Північної, Південної і Центральної Америки, 30 з Азіатсько-Тихоокеанського регіону і 30 з Європи, Близького Сходу і Африки)
  • З них судді оберуть 15, які потраплять у фінал олімпіади і 23 вересня 2013 року поїдуть до головного офісу компанії Google в Маунтін-В'ю, Каліфорнія.
  • У фіналі журі, яке складається із знаних суддів, обере переможців у кожній віковій категорії (13-14, 15-16, 17-18 років). Один проект отримає Головний Приз. 
  • Серед призів: 50 000 доларів США від Google на навчання, поїздка на Галапагоські острови разом з журналом National Geographic, а також можливість отримати практику в компаніях CERN, Google або LEGO Group. 
  • Журнал Scientific American представить нагороду «Наука в дії» у розмірі 50 000 доларів США. Її отримає один проект спрямований на покращення життя людей і який торкається проблем суспільства, навколишнього середовища або здоров'я. 
Більше деталей про олімпіаду - тут

Пропонуємо бібліотекам активно розповсюджувати інформацію серед учителів, учнів та їх батьків, адже Україна має талант! і хай щастить нашим учасникам змагання!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...