понеділок, 27 лютого 2012 р.

Твівент у Херсонській бібліотеці

Просто позитивно вражена кількістю інноваційних бібліотечних форм роботи і не-зовсім-роботи, яку спостерігаю нині: неконференції, презенатації у форматі печа-куча, кемпи, паті, зустрічі блогерів, неформатні конференції TEDx і в тому числі твівенти. Твівент (англ. twevent - Twitter event) - зустріч користувачів сервісу мікроблогів Твіттер.
Так виглядає сучасний бібліотекар ;)






В неділю, 26 лютого, перший у Херсоні твівент відбувся у Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О. Гончара. Як представники програми модернізації українських бібліотек відчуваємо особливу гордість за те, що така унікальна подія відбулася саме в бібліотеці. Знаємо також, що нещодавно, 29 січня, відбувся перший у Вінниці твівент, який також проходив у обласній бібліотеці. Такими темпами вже дуже скоро модернізувати наші бібліотеки буде зовсім не потрібно ;)

пʼятницю, 24 лютого 2012 р.

"Наша бібліотека – це місце, де людина з мізками може провести час"

На цьому тижні стільки всього відбувалося.. Ну, по-перше, ще раз привітання всім чоловікам з Днем захисника Вітчизни! Люди по-різному ставляться до цього свята, але кращого (чит.: більш розпіареного) поки нема. Тому бажаємо вам успіху у всіх справах і тепла близьких та рідних людей!








На бібліомостівських фронтах також приємні події: у середу, 22 лютого відбулось відкиття проекту-переможця конкурсу "Навчально-інноваційні бібліотеки" під назвою "Бібліомістечко", яке звели у Тернопілській обласній бібліотеці для дітей. У відкритті взяв участь директор програми "Бібліоміст" Матей Новак.



Було оголошено новий онлайн-конкурс "БібліоКіноФест: Кадри вирішують все" і ми вже заготували кілограми попкорну, щоб передивлятися Ваші ролики ;)








А ще сьогодні хочеться поділитися тими цікавинками з бібліотечного життя, які зворушили і зачепили нас за серце:


Літня жінка змогла за допомогою Скайпу в бібліотеці вперше за 7 років поспілкуватися з дочкою, яка живе в Італії.

пʼятницю, 17 лютого 2012 р.

БібліоKINECT: тільки вперед!

Друзі, без зайвої скромності скажемо - унікальна подія. Проект "Кінектіада" (змагання у відеоіграх Kinect) в Кіровоградській обласній універсальній науковій бібліотеці ім.  Д.І. Чижевського для бібліотекарів 2 районів Кіровоградщини. Перемогла дружба! ;) 

Сподіваємось, Kinect-рух тепер упевнено крокуватиме українськими бібліотеками. Урааа!


вівторок, 14 лютого 2012 р.

Будь моєю бібліо-валентинкою!

Дорогі друзі, всіх вітаємо з Днем Св.Валентина, який у багатьох країнах святкується як день кохання і дружби. Отже, поздоровляємо Вас з повним правом і бажаємо багато тепла і світла у цей зимовий день, а також взаємного кохання читачів! ;)


Окрім того, ось невеличкий анонс бібліотечних подій-валентинок. Бажаємо гарного святкування!


Українська бібліотечна асоціація сьогодні оголосила результати онлайн-конкурсу "До бібліотеки з любов'ю", який проводився спільно з програмою "Бібліоміст".


Щиро вітаємо Миколаївську обласну бібліотеку для дітей ім.Лягіна за відео «Я люблю бібліотеку»  та сільську бібліотеку с.Топільне Рожищенської РЦБС Волинської області!

вівторок, 7 лютого 2012 р.

Чудеса в блогах

Кхм, кхгм, ось вірус і до мене завітав. Вакцини нема та й не треба :)) Дякую колезі з ЕЧЗ за "підсаження" на чудо-вірус та передану естафету - залюбки. Артеме, підтримую "ЄВРО в бібліотеці буде!"  

Куди далі попрямує блоговірус? Звісно до чудо-блогів:
Із задоволенням читаю Ваші блоги-щоденники і ще раз дякую авторам ідеї та колегам-блогоманам за можливість відзначити Вас.

четвер, 2 лютого 2012 р.

Підтримаймо розвиток сільських бібліотек України!


Шановні колеги,

наводимо лист із закликом долучитися до ініціативи Міжнародного фонду “Відродження” та підтримати розвиток сільських бібліотек України.

У грудні 2011 року Антикризова гуманітарна програма МФВ оголосила конкурс серед  бібліотечних закладів та громадських організацій на розробку проектів з активізації просвітницької та культурницької ролі сільських бібліотек.

За умовами конкурсу, загальний бюджет якого склав 600 000 гривень, бібліотеки-переможці в якості винагороди одержували можливість оформити підписку на газети та журнали, а також замовити нову дитячу літературу, сучасну українську прозу/поезію,  енциклопедії, словники та довідникові видання, видані в Україні після 2009 року. 

Результати конкурсу перевищили наші очікування. Було одержано майже 800 проектних пропозицій від сільських, селищних, районних та шкільних бібліотек!  Аналіз цих проектів вказує на важкий стан, в яких опинилися місцеві осередки культури. Впродовж останніх п’яти років рівень поповнення бібліотечних фондів скоротився в п’ять, а подекуди й в десять разів! Керівники бібліотек благають благодійні організації по допомогу та звертають увагу суспільства на падіння інтересу дітей та молоді до читання та Книги.

середу, 1 лютого 2012 р.

Бібліоклептоманія

Було б смішно, якби не було сумно. Але все-таки трохи смішно :)

"Бібліоклептоманом називають людину, що краде книги. Один з найвідоміших бібліоклептоманів - Стівен Блумберг, який викрав більш, ніж 23 000 рідкісних книг з 268 бібліотек. 

Щоб зібрати колекцію, яка оцінюється приблизно у 20 мільйонів доларів, Блумберг вдавався до найрізноманітніших засобів: інколи від потрапляв до бібліотеки через вентиляційну систему і навіть шахту ліфта."


Треба бібліоклептоманам якесь креативне покарання вигадати.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...