понеділок, 26 листопада 2012 р.

Хакатон по-нашому, по-перуанськи


Хакатон-хакатон, ну, здається, кого тепер цим словом вже здивуєш? Кемпи і неконфереції вже взагалі рідні та милі для вуха слова. Один з останніх хакатонів, що став особливо знаковим для нас, - Хакатон ПРООН, причому в ньому брала найактивнішу участь команда бібліотекарів з Центральної миколаївської бібліотеки ім. М. Кропивницького ЦБС для дорослих, що збирається впроваджувати дуже затребуваний проект з послуг е-врядування. Про це детально і, як завжди, влучно та оптимістично писала моя колега, яка й бібліотечного гопака вжарити вміє і по Автобану чудово водить. 
Команда бібліотекарів з Миколаєва
на Хакатоні ПРООН



Одначе не будемо обмежуватися лише рідними теренами, на то ми, власне, й такі відчайдушні автомобілісти ;) і завітаємо на хакатон, що пройшов у Лімі, Перу.


Розробили, як на мій погляд, чудові і справді суспільно корисні проекти:





1 місце - команда “Rememos” із застосунком encuentra.pe (Знайди) (http://www.arenalabs.pe/encuentrape/, який використовує дані, щоб створити мапу різноманітних офіційно зареєстрованих закладів громадських послуг: аптек, ресторанів, барів, кафе, супермаркетів, центрів охорони здоровя, готелів, кіно, книгарень, музеїв, університетів тощо.


2 місце - дослідник
Manuel Vargas Alegría (@manuelvarzen) з проектом “Decide Bien” (Зроби правильний вибір) http://manuelvarzen.e-dolph.com/hackatonLima.html ). 
Візуалізація допомагає зрозуміти, які продукти постачаються до Ліми, у якій кількості, з якого регіону країни надходять.




3 місце - команда “PublikRadio” із застосунком “Verifica todo”(Перевір усе) http://verificatodo.com, який дозволяє отримати дані про уживані автомобілі і на їхній основі прийняти рішення про купівлю такого автомобіля.




Як на мене, справді корисно, просто і близько до людей, особливо №1 і №2. Є над чим подумати й нам.

2 коментарі:

  1. Sí, señora, en verdad - цікавий захід, корисні й симпатичні проекти, недарма ваше авто туди занесло :). Ліма-Київ - дружба назавжди!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, завжди відчувала себе трошки ЧеГеварою від бібліотек ;)

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...