пʼятницю, 9 листопада 2012 р.

Послуги е-врядування у бібліотеках Болгарії

Давненько ми не чули від братської програми "Глобальні бібліотеки Болгарія", тож радіємо можливості поділитися гарними новинами. 
Бібліотеки Болгарії активно впроваджують послуги електронного врядування, і вже сьогодні можна стверджувати, що дедалі більше деражвних структур почали використовувати потенціал бібліотек завдяки зусиллям програми.

Нещодавно програма відзначила бібліотеки-лідери цієї галузі у рамках конкурсу "Глобальні бібліотеки - Болгарія: доступ до послуг електронного врядування" у 5 основних категоріях:

1) Електронне працевлаштування
2) Електронна культура
3) Електронні навички
4) Електронний доступ
5) Нові технології для літніх людей (для гідного старіння) 

Серед деяких історій можна згадати:


Бібліотека допомогла місцевим землевласникам отримувати додаткові доходи від здачі в оренду своєю землі. Бібліотека допомагає кожному місцевому землевласнику отримати консультації щодо цього питання.


Інша бібліотека згуртувала дітей, щоб зберегти інформацію про місцеві культурні пам'ятки шляхом занесення її до бібліотечної бази даних і зйомки фільму про ці місцевості. Ця послуга має назву "Дитяча  літня школа".

Ще одна проводить тренінги з основ комп'ютерної грамоти, написання резюме і пошука роботи для мешканців села. Ця бібліотека допомогла майже всім учасникам тренінгів знайти роботу і навіть допомогла зберегти робоче місце однієї х учасниць - вона зберегла свою роботу завдяки навичкам роботи з комп'ютером, набутим у бібліотеці.

Зі списком бібліотек можна ознайомитися на порталі програми.


Такі послуги е-врядування виявилися найбільш популярними у Болгарії.  А що подібного робите ви? Цікаво почути Ваш досвід!


2 коментарі:

  1. Миколаїв поки що мовчить, бо всі зусилля спрямував минулого тижня на свій проект з послуг е-урядування в бібліотеках на хакатоні ПРООН у Києві :). Ну нічого, трохи терпіння й дочекаємося результатів!

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...