пʼятницю, 2 листопада 2012 р.

2 роки захопливої подорожі

Наближається 4 листопада - знаменна дата для нашого автобану. Ще б пак - за блогерськими мірками блог успішно пережив стадію дитинства та юнацтва й доріс до свого повноліття, йому виповнюється цілих 2 роки!

Пригадую, ми починали повільно і з першої, поступово набирали обертів та зараз впевнено їдемо на третій передачі. Куди тільки нас не заносило на поворотах - то в Африку, то в Азію, то в Америку; іноді ми трохи сповільнювались та відпочивали з книгою (ну, або рідером) в руках або піснею у вухах, потім знов прискорювались й розганялись. В дорозі нас переважно гарно зустрічали й смачно годували :), а друзі й колеги з інших регіонів не один раз підливали пального - нових ідей, цікавих проектів, важливих коментарів та відгуків.

Мудрі люди кажуть, що дорога - чудовий вчитель, то ж ми часто навчались самі й трохи вчили інших. Іноді змінювали свої автівки та пересідали на екзотичний транспорт, і від того наша подорож ставала ще цікавішою. Звичайно, влітку ми дозволяли собі трохи розслабитися на природі, тим більше що бібліотек просто неба зараз і в наших краях не бракує. Взимку мужньо міняли гуму нашого бібліо-бусу та полювали за бібліо-йолками ялинками.

Ми старанно намагалися сфотографувати, занотувати та записати на відео усі найважливіші бібліотечні панорами і програми, портрети, жарти, свята, будні, реалії та персоналії, але врешті решт зрозуміли, що новітня бібліотечна історія не вміщується у стандартні медійні формати.   


Ми намагалися їхати обережно, але ж дорога є дорога - іноді були й палки в колесах і пристрасті кипіли, але ж всі порозумілися і є що пригадати зараз :). Під час невеликих зупинок полюбляли ми також й милуватися українськими бібліотечними зірками, що й досі яскраво сяють на всю блогосферу та освітлюють нові зірочки, за чисельним народженням яких ми
слідкуємо, як тільки можемо. 

Спочатку нас було двоє й їхалося веселіше, потім
залишився один водій, якому очевидно було нелегко постійно бути за кермом, але який тим не менш не зупинився на досянутому та за минулий рік набрав ще більше обертів та пасажирських симпатій, в тому числі й з числа бібліотечних вболівальників за нашу футбольну
збірну на ЄВРО-2012 :)

Але найголовніше - з нами в дорозі завжди були чудові книги і шлях завжди пролягав повз гарні бібліотеки, в яких ми зустрічали небайдужих, креативних, енергійних та симпатичних людей, що з любов'ю та натхненням робили свою справу.

Мине ще N років, і наша захоплива подорож бібліотечною країною скінчиться, а вони залишаться. І, заглядаючи трохи наперед, ми хочемо побажати всім небайдужим, креативним, енергійним та симпатичним бібліотекарям продовжувати шукати свій шлях до розвитку та вдосконалення і обов'язково виходити на нові якісні й сучасні траси :)

А поки що - подорожуйте разом з нами далі, у нас з вами попереду ще багато нових поворотів, важких ділянок, піт-стопів, нових транспортних засобів та зустрічей на багатолюдних бібліотечних перехрестях.

З любов'ю,
ваші покірні водії
From Bibliomist, with love       

9 коментарів:

  1. Поздравляю с двухлетием! С Вами всегда интересно путешествовать! Оставайтесь такими же креативными и веселыми, радуйте нас новыми идеями и мудрыми мыслями! Спасибо, что Вы есть)))

    ВідповістиВидалити
  2. Вітаю з повноліттям і з таким захоплюючим дописом! Дуже цікаво було читати! Хотілося, щоб не було кінця.

    ВідповістиВидалити
  3. Дійсно, подорож з вами - така захоплююча! Завжди бажана! і має продовження! А головне, що ми потрібні друг другу: разом і навчаємось, і відпочиваємо:-)
    Ганнусю, від душі бажаю твоєму блогу процвітання, велику кількість читачів і цікавих подорожей у світ невідомого!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякуємо, Тетяна! І від імені Ганнусі, яка зараз (тимчасово) далеченько, також :)

      Видалити
    2. Вибачте, що зверталась тільки до неї:-)
      Усій вашій творчій команді - многие лета!

      Видалити
    3. Навзаєм - многая літа творчій Спокусниці! :)

      Видалити
    4. Ой, як я вдячна! Тетянко, як завжди ціную твою підтримку і сподіваюся, що КОЛИСЬ ми ВЖЕ нормально зберемось офлайн і поговоримо про бібблоги і не тільки :)

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...