вівторок, 29 травня 2012 р.

Акція «Подаруй українську книжку»


Друзі, є можливість долучитися до цікавої акції!

2 червня 2012 року  відбудеться відкриття тринадцятого Кроку Акції «Подаруй українську книжку», що проводиться в рамках Культурно-інформаційного проекту «УКРАЇНА ЧИТАЄ». Цього разу ми збираємо книги для бібліотеки села Плебанівка на Тернопільщині.

Україна читає. Україна пізнає.
Мудра нація – багата країна!

Подробиці акції

Почати легко!                 
Мальовниче село Плебанівка розташоване на лівому березі річки Гнізна, за 2 км на південь від Теребовлі. Відоме з 1425 року. Саме тоді король Ягайло своїм декретом призначив його для потреб парафії (плебанії) Теребовлянського костелу св. Трійці. Звідси – і назва Плебанівка.  Тепер у селі проживає близько 1200 мешканців, працює Будинок культури, школа, дитячий садочок, сільська рада, медичний пункт, пошта, декілька магазинів, діють приватні та фермерські господарства. Є багато пам’ятних знаків, капличка, ведеться будівництво церкви.
У Плебанівській школі діє бібліотека, заснована понад 105 років тому. Ледве не памятка історії, бібліотека перенасичена також «історичними» книжками, зібраними тут ще з минулого століття. Та зовсім просто вдихнути в неї нове життя, облаштувавши тут справжню книгозбірню цікавих і сучасних книжкових новинок.

Подаруй книжку сільській бібліотеці –
                                         Створи краЇну цікавих співрозмовників!
·         Як я можу долучитися?
Змінит и світ легко – зроби перший крок в акції «ПОДАРУЙ УКРАЇНСЬКУ КНИЖКУ»: даруй художню або наукову книгу українською мовою Плебанівській бібліотеці під час кожних відвідин села!
·         Для цього:
1.       Придбай або вибери зі своєї полиці хорошу сучасну книгу українською мовою для будь-якого віку, що була б цікавою тобі чи твоїм дітям.
2.       Якщо обрати таку книгу важко або ти хочеш, щоб твій подарунок був не лише цікавим і корисним, а й вкрай потрібним – звернись за порадою до організаторів.
3.       Під час наступних відвідин села Плебанівка – подаруй книгу сільській бібліотеці або передай книгу іншим зручним для тебе способом (через організаторів, поштою, замовивши в інтернет-книгарні). А ще краще – гайда разом на відкриття ТРИНАДЦЯТОГО кроку!

Контакти організаторів:

Вікторія Афанасьєва (м. Київ), координатор проекту «УКРАЇНА ЧИТАЄ». 
Тел. 093 833 533 7, е-скринька: Ukraine.reads@ukr.net 
Надія Гаврилюк (м. Київ), ініціатор тринадцятого кроку Акції.

* Адреса: Тернопільська обл., Теребовлянський р-н, с. Плебанівка, Плебанівська ЗОШ І-ІІ ступенів, шкільна бібліотека.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...