понеділок, 26 березня 2012 р.

Тренінг з відеомейкерства у Львові

 Останні новини з відеомейкерських фронтів - на минулому тижні, 23-24 березня відбувся тренінг з розробки ефективних відео, проведений у рамках меморандуму про співпробітництво програми "Бібліоміст" з Львівщиною. Тренінг проводився на базі вже, ну просто рідної Львівської обласної бібліотеки для дітей, яка завжди приймає гостей чарівно і ласкаво. 
Протягом першої частини тренінга йшлося про технічні аспекти зйомки відео і про основи основ відеомейкерства - якісні фото, сучасне знімальне обладнання, оптичний формат, основи композиції кадру», вибір точки зйомки, освітлення при зйомці, відеомонтаж». 

Один з висновків, який сподобався мені, це те, що навіть звичайною цифровою камерою можна робити дуже якісні знимки, якщо зняти панораму зображення - декілька фрагментів картинки, яку хочете отримати, а потім "зшити" її за допомогою програмки PT Gui. Чим більше фото, тим краща якість відповідно.





А ще, друзі, штатив і ще раз штатив. Нехай простенький і банальний, але "з рук" гарних знимків не буде ніколи - слова професіоналів.

Протягом другої частини тренінгу розглядали шляхи просування відео, адже будь-яке, навіть найцікавіше відео (якщо це тільки не коти і не казус нашого президента з вінком) треба вдало розповсюдити.

Отже, серед тем найпопулярніші відео сервіси, їхні недоліки та переваги (youtube.com, rutube.ru, vimeo.com), розміщення відео в мережі, доступні новомедійні сервіси (mobipicture.com, yfrog.com, twitvid.com); вірусне відео.


Принагідно ми ще раз нагадали про конкурс бібліотечного відео "Бібліокінофест: Кадри вирішують все" і заохотили всіх біблоітекарів подавати свої творчі роботи.


Питання, яке виникло під час тренінга в учасників - як зробити бібліотечні заходи/відео цікавими і клікабельними особливо для молоді? Наприклад, змусити молодь подивитися відео про шевченківські читання

Під час мозкового штурму навіть запропонували оголосити захід про Гаррі Поттера, а 2/3 його присвятити Шевченку як "провіснику Гаррі Поттера" :) У кожному жарті доля жарту, але тим не менш - щоб зробили Ви, щоб "змусити" користувача натиснути на відео Play? 

2 коментарі:

  1. Я була учасником тренінгу і дуже задоволена. Почула багато нового та корисного. Хочеться тепер все почуте відтворити в якісних фото та відео. А для цього потрібно попрактикуватися! На вихідних,випадково,спілкувалася з професійним фотографом, спробувала "блиснути" знаннями, мені вдалося.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. О-о, пані Надіє, ми й не сумнівалися, що в результаті буде шик-блиск :)) А що далі буде - тільки триматися! З нетерпінням чекаємо на Ваші відеороботи і фото. Сама спіймала себе на думці, що тепер намагаюся виставити баланс білого, оцінити температуру кольорів... і раптом якось знімати "автоматом" стало замало :))) от же ж балувана ;)

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...